Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Judecatorul Jipa spune ca Voicu i-a salvat viata. Acum ii vine sa-si dea pumni in cap

Judecatorul Jipa spune ca Voicu i-a salvat viata. Acum ii vine sa-si dea pumni in cap

scris de Ziua Veche
0 afisari

Judecatorul inaltei Cursi de Casatie si Justitie (ICCJ), Cristian Jipa, a declarat, miercuri, in fata membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, ca s-a dus, in noiembrie 2009, la o intalnire cu senatorul Catalin Voicu pentru ca avea o datorie morala fata de acesta, intrucat ii salvase viata. Judecatorul Cristian Jipa a fost audiat, miercuri, de membrii Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), avocata acestuia cerand respingerea actiunii disciplinare.
Judecatorul Jipa a sustinut ca a fost sunat in 26 noiembrie 2009 de catre senatorul PSD Catalin Voicu, pentru a-i cere sa se intalneasca la restaurantul Select pentru a discuta o problema foarte importanta.

Desi initial a refuzat invitatie pentru ca era obosit, insa avand o datorie morala fata de Voicu, pentru ca ii salvase viata, s-a dus la restaurantul Select, unde era si senatorul PSD Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei, Radu Mazare.

In cadrul audierii, magistratul a relatat ca, in urma cu trei ani, a suferit o criza si a fost internat de urgenta, insa risca sa moara pentru ca spitalul la care a fost dus nu avea aparatura.

Sotia judecatorului, Ruxandra Jipa (deputat PSD, membra a Comisiei juridice de disciplina si imunitati), a apelat la ajutorul senatorului Catalin Voicu, iar acesta s-a implicat pentru mutarea judecatorului la alt spital, unde a fost operat in regim de urgenta, altfel ar fi decedat.

La restaurantul Select, judecatorul a mai spus ca a primit un bilet de la Voicu, pentru a afla numarul completului si numele judecatorilor.

„Am avut un moment de cumpana. Acum imi vine sa-mi dau pumni in cap”, a spus Jipa. Magistratul a spus ca a ezitat daca sa ia biletul sau nu, insa s-a gandit ca informatiile cerute erau publice.

In plus, Jipa a sustinut ca a fost socat, pentru ca Voicu nu ii mai ceruse niciodata nimic si ca nu a vrut sa-l puna intr-o postura penibila in fata celorlalte persoane de la masa si din restaurant.

Judecatorul a mai spus ca a si pierdut biletul si ca nu s-a interesat de informatiile cerute de Voicu.

Avocata magistratului, Alice Draghici, a cerut CSM respingerea actiunii disciplinare, sustinand ca la momentul intalnirii senatorul Voicu nu era un inculpat, ci un general respectat.

CSM urmeaza sa ia o decizie in acest caz.

Procurorii anticoruptie il cerceteaza pe senatorul Catalin Voicu, pentru interventia facuta pe langa judecatorul Cristian Jipa de la ICCJ in favoarea senatorului PSD Alexandru Mazare.

„Procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea actelor de urmarire penala cu privire la inculpatul Catalin Voicu, pentru infractiunea de trafic de influenta, cu privire la invinuitul Jipa Cristian, judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia penala pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta si cu privire la invinuitul Mazare Alexandru, senator in Parlamentul Romaniei, pentru infractiunea de cumparare de influenta. Calitatea de inculpat, respectiv de invinuit a persoanelor mentionate nu afecteaza in niciun fel prezumtia de nevinovatie care li se aplica in aceasta etapa a anchetei penale”, informa Directia Nationala Anticoruptie.

Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in interesul lui Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei, Radu Mazare. Voicu ar fi trebuit sa intervina pentru a fi pusi sub acuzare doi specialisti ai DNA, care au intocmit un raport de expertiza intr-un dosar in care era vizat Radu Mazare. Concret, primarul Mazare este acuzat de un prejudiciu de 77, 7 milioane de euro adus Primariei Constanta.

Pentru acest caz, Catalin Voicu l-ar fi contactat pe judecatorul Cristian Jipa, cu care s-a intalnit intr-un restaurant, unde a fost si Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei. Judecatorul Jipa nu a intrebat care este scopul intalnirii, a preluat insa actele din cazul de interes al lui Mazare si a plecat.

Jipa a recunoscut anchetatorilor ca de cand era judecator la Tribunalul Bucuresti il cunostea pe Catalin Voicu, „pe care l-a perceput ca avand o pozitie foarte puternica in PSD, motiv pentru care a apelat sa o sprijine pe sotia sa”, Ruxandra Jipa (deputat PSD, membra a Comisiei juridice de disciplina si imunitati). (Mediafax)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult