Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Justiţie ca la Craiova. Feriţi-vă de judecătoarea Florica Dudu!

Justiţie ca la Craiova. Feriţi-vă de judecătoarea Florica Dudu!

scris de Matei Iliescu
383 afisari

Florica Dudu este unul dintre judecătorii de la Judecătoria Craiova, devenită celebră prin faptul că proprietarii de drept de terenuri şi case nu prea au trecere la domnia sa. De fapt, mor cu dreptatea de gât. De-a lungul timpului, judecătoarea Dudu a fost reţinută de procurori, în 1999, apoi judecată în stare de libertate, pentru luare de mită. Scapă, greu de spus cum, basma curată, iar în 2004, culmea culmilor, primeşte “Meritul Judiciar“ din partea Ministerului Justiţiei. În 1999, fusese prinsă în flagrant când lua mită un autoturism Fiat Regata, estimat, la vremea respectivă, la peste şapte milioane de lei, alături de 250 de mărci, în schimbul soluţionării favorabile şi rapide a unui litigiu.

Judecatoria Craiova foto:Horion.ro

Să vedem în continuare alte fapte de “vitejie” juridică înfăptuite de Florica Dudu, în exercitarea funcţiei sale de judecător.

Cazul Băloi vs Căiţatu-Mladin

În dosarul 15888/215/2011, două dintre părţi, Căiţatu Dobre şi Mladin Emil, au făcut cerere de recuzare din dosar a judecătoarei Florica Dudu. Despre ce e vorba în speţa respectivă?  Pe scurt, in 2007 Mladin cumpără de la Căiţatu un teren de 170 mp şi o parte dintr-o casă, cu acte la notar şi extras de Carte Funciară în regulă. După vreo doi ani, Mladin este chemat în judecată de familia Băloi, care îi cerea din terenul cumpărat o alee de acces de un metru lăţime şi 17 lungime, care să ducă la proprietatea acestora din spatele terenului lui. Dosarul are numărul 22832/215/2009 şi este judecat de Florica Dudu, care l-a suspendat fără motiv.  Circul să fie şi mai mare, familia Băloi mai deschide la Judecătoria Craiova, tot în 2009, un dosar împotriva lui Mladin prin care cere anularea actului de vânzare-cumpărarea dintre el şi Căiţatu, fără a avea calitate procesuală. Dosarul are numărul 30143/215/2009 şi în mod “aleatoriu” cade tot în sarcina Floricăi Dudu, care numai ce suspendase celălalt dosar. Fără ca familia Băloi să aibă calitate procesuală şi fără a plăti taxă de timbru, acest proces a avut 17 termene, deoarece interesul judecătoarei, care s-a dovedit până la urmă, a fost să introducă parte în proces Statul Român prin Ministerul de Finanţe (Administraţia Finanţelor Publice Craiova). Însă potrivit legii, calitatea procesuală avea, în cel mai rău caz, Primăria Craiova şi nu Administraţia Fiscală Dolj.

Mai mult, în aceeaşi speţă, cu acelaşi teren, dintre Căiţatu şi Băloi, în dosarul 3653/2003, o colegă a judecătoarei Dudu dăduse o hotărâre definitivă şi irevocabilă în care se spunea că Ministerul de Finanţe nu are calitate procesuală. Ba, chiar Înalta Curte, prin Decizia nr.2 din 4 aprilie 2011, spune acelaşi lucru referitor la calitatea procesuală pasivă a statului român prin Ministerul Finanţelor Publice sau a unităţilor administrativ teritoriale, în acţiunile având ca obiect constatarea calităţii de unic moştenitor asupra unei mase succesorale.

Tărăşenia e mult prea lungă pentru un articol de presă, dar avem toate documentele şi putem oricând reveni. Poate aşa îşi revine şi judecătoarea Dudu la cele ce trebuie să facă. Nimic mai mult decât dreptate.

Cazul Onescu
În 2005, printr-o sentinţă, judecătoarea Dudu deposedează un proprietar de apartamentul său şi-l face plocon chiriaşilor acestuia. Prin decizia nr. 7153 din anul 2005, dată în dosarul 15745/C/2004, Florica Dudu a stupefiat toată suflarea magistraţilor, mulţi dintre colegii săi afirmând că “n-au mai pomenit aşa ceva în toată practica judiciară“ şi că, prin sentinţa în cauză, “a revoluţionat practica judiciară în domeniul civil!“, potrivit publicaţiei Expresul de Sud.

Dar să vedem firul evenimentelor aşa cum le expunea, în 2007, Expresul de Sud: “LA 1 MARTIE 2004, O FAMILIE DIN CRAIOVA – ONESCU VALENTIN ŞI GHEORGHIŢA – CUMPĂRA, conform actului de vânzare-cumpărare, autentificat la notar sub numărul 286, un apartament în cartierul Craioviţa Nouă. Vânzătorul acestuia era Ilie Rădoi, un poliţist din Lugoj. La rândul său, omul legii achiziţionase casa, în 1998, de la craiovenii Joiţa Dumitru şi Joiţa Elena, tot printr-un contract de vânzare-cumpărare, şi el autentificat la un birou notarial. Şi pentru că poliţistul locuia în Lugoj, nu în Craiova, a cedat rugăminţilor foştilor proprietari, de a-i mai lăsa pe copiii lor, Oana şi Gelu, să mai locuiască o lună în apartament, “până ei, părinţii, le găsesc o altă casă“ (Soţii Joiţa erau, la vremea respectivă, plecaţi la lucru în Portugalia – n.r.). Ilie Rădoi nu i-a refuzat, mai ales că cei doi copii erau minori, iar el oricum nu folosea în acel moment apartamentul. Doleanţa familiei Joiţa a fost consemnată chiar în actul de vânzare-cumpărare din 1998, doar că se specificase clar că minorii vor “părăsi apartamentul la o lună după încheierea prezentului act“.

NU S-A ÎNTÂMPLAT DELOC AŞA, OANA ŞI GELU REFUZÂND SISTEMATIC să mai părăsească locuinţa ce fusese vândută de părinţii lor, cu acte în regulă, poliţistului lugojan. Prin urmare, acesta se vede nevoit să ceară evacuarea lor din apartamentul ce acum era al lui. Culmea este că, în timp ce omului legii instanţa craioveană de fond nu-i admite cererea de evacuare, părinţii celor doi copii îl dau în judecată pe Ilie Rădoi, cerând nici mai mult nici mai puţin decât “anularea contractului de vânzare-cumpărare“, dintre ei şi familia poliţistului. Judecătoria admite cererea, iar Florica Dudu este cea care judecă acest proces. Şi care dă sentinţa de anulare a actului mai sus amintit.

JUDECĂTORII TRIBUNALULUI DOLJ (ŞI, APOI, CEI AI CURŢII DE APEL CRAIOVA), dându-şi seama de gafa colegei lor Dudu, anulează decizia acesteia, iar lugojeanul răsuflă uşurat: prin sentinţa definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel, el rămâne definitiv proprietar pe apartamentul din blocul 170E, amplasat în Craioviţa Nouă. Sătul de procese, el decide să vândă apartamentul, ceea ce şi face, în anul 2004. Noii proprietari, Valentin şi Gheorghiţa Onescu, verifică dacă apartamentul e grefat de sarcini şi dacă mai este vreun litigiu legat de el, apoi, liniştiţi, îl cumpără de la Ilie Rădoi, tot cu contract autentificat de vânzare-cumpărare.

NU AU TIMP ÎNSĂ SĂ SE BUCURE DE NOUA LOR CASĂ. Pentru că Gelu şi sora sa, Oana, îi acţionează în instanţă. Motivul este de-a dreptul incredibil: “Anularea contractului de vânzare-cumpărare dintre Rădoi Ilie şi Onescu Valentin“. Cauza ajunge – întâmplător sau poate nu, având în vedere antecedentele penale ale Floricăi Dudu – tocmai la aceasta. Fără să stea prea mult pe gânduri, judecătoarea premiată cu “Meritul Judiciar“ admite cererea reclamanţilor, îi pune în posesia apartamentului (cu toate că nici măcar calitate procesuală nu aveau, ei fiind copiii primului proprietar, cel care-i vânduse locuinţa poliţistului din Lugoj) şi evacuează familia Onescu. Şi asta în condiţiile în care apartamentul era deja un bun, cu valoare de lucru deja judecat, conform sentinţei Curţii de Apel, care îi scosese definitiv din schemă pe părinţii Oanei şi ai lui Gelu”. Drept urmare, Florica Dudu este din nou cercetată penal,  pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

MORALA. Se sparie gândul că alte şi alte procese civile vor ajunge “aleatoriu” la judecătoarea Florica Dudu.

1 comentariu

DNA 29-10-2013 - 09:13

„Țara noastră riscă să piardă o investiție de 330 de milioane de euro, 85% contribuția BERD și 15% bani românești, pentru construcția tronsonului de cale ferată Simeria-Vințu de Jos . Ministerul Transporturilor, atât pe vremea lui Silaghi, cât și pe vremea lui Relu Fenechiu, a făcut o licitație românească pentru acest tronson – un consorțiu a fost declarat câștigător și un altul a primit lucrările .
Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție au dat câștig de cauză asocierii conduse de Swietelsky Baugesellschaft MBH, însă mai există o cale de atac, la completul de cinci judecători, dosar care a primit termen la începutul anului viitor”
Trai pe vatrai la CFR Infrastructura si mai ales la CFR Calatori , MICU si DOROBANTU isi fac „datoria” pana la capat .
Dna. RAMONA MANESCU cat mai mergeti pe mana lor ?????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult