Acasa Actualitate-InternaInvestigatii L-am cautat pe europarlamentarul Becali la interese. El si-a bagat p… in noi!

L-am cautat pe europarlamentarul Becali la interese. El si-a bagat p… in noi!

scris de Ziua Veche
15 afisari

@ Gigi Becali recunostea pentru Evenimentul Zilei ca este patronul din umbra al SC. LEOSER. SA

@ In Declaratia sa de interese depusa la Parlamentul European, el n-a declarat niciun interes

@ Sunat de reportera noastra pentru a lamuri lucrurile, Gigi Becali si-a bagat fara rusine p..a. Inregistrarea discutiei telefonice, cu limbaj de cea mai joasa speta o puteti asculta mai jos. Modul in care Gigi Becali s-a adresat unei ziariste este nedemn de un europarlamentar.

 {flv width=”300″ height=”20″}becali-injuraturi{/flv}

 @ In luna ianuarie 2010, Rumiana Jeleva, nominalizata de Bulgaria pentru functia de comisar european pentru Cooperare internationala, ajutor umanitar si reactia la situatii de criza, a decis sa renunte la acest portofoliu, din cauza unor acuzatii de conflict de interese. Jeleva a omis din declaratia de interese faptul ca detine actiuni la o firma bulgara de consultanta. In cadrul audierilor din Parlamentul European, fostul ministru de externe nu a reusit sa demonteze aceste acuzatii si nu a reusit sa convinga comisia ca are pregatirea si experienta necesara ocuparii respectivului post. Jeleva a fost inlocuita de Kristalina Georgieva, economist, care a detinut functia de vicepresedinte al Grupului Bancii Mondiale.

 Ancheta Ziuaveche.ro pe marginea intereselor ascunse ale latifundiarului din Pipera fata de terenurile de la SC Leoser SA are la baza mai multe plangeri ale unor proprietari de terenuri din zona Popesti-Leordeni. Care si-au castigat proprietatile in instanta, dar nu pot intra in posesia lor din cauza ca sunt ocupate de SC Leoser SA.

Acum doi ani, Gigi Becali recunostea presei ca este patronul din umbra al SC Leoser SA. Ba, in mai multe publicatii aparea ca detine 50% din aceste sere. Conform declaratiilor lui Becali din 2007, acesta a recunoscut, pentru Evenimentul Zilei: “Da, sunt eu actionar acolo. Si? Ce e cu asta?”  In pofida recunoasterii lui Becali, conform datelor furnizate de Registrul Comertului, actionarii Leoser SA care apar in acte sunt: Vasile Geambazi (nepotul lui Becali), Horia Culcescu (finul lui Becali – supranumit “regele legumelor”) si Marin Culcescu, in varsta de circa 70 de ani. Nu este exclus ca Becali sa fi ales dinadins sa nu apara cu numele sau in acte, tocmai pentru ca fiind politician, candidat la Presedintie si europarlamentare, ar fi avut de pierdut daca lumea l-ar fi perceput ca impiedica persoane care si-au castigat dreptul in instanta, sa-si recupereze pamanturile.

 Nu apar in declaratiile de avere si interese

 In declaratiile sale de avere si interese date la 29.07.2009, cand a devenit europarlamentar, Gigi Becali nu a facut nicio referire la Leoser SA. In schimb, in declaratiile pe care le puteti citi aici apare faptul ca latifundiarul din Pipera are doua imprumuturi uriase acordate actionarilor Leoser, Horia Culcescu (15 milioane de euro) si Vasile Geambazi (12 milioane euro), cu titlul “imprumuturi acordate in nume personal”. Oare cine imprumuta asemenea sume unor persoane, fara sa se garanteze banii cu imobile cu potential real?

De asemenea (vezi facsimil) din declaratia de interese financiare ale deputatilor Parlamentului European, depusa de Gigi Becali la 09.07.2009, la Bruxelles, acesta nu a declarat niciun fel de interes. Este evident ca in aceste conditii subzista banuiala legitima ca Gigi Becali este patronul din umbra, care actioneaza prin interpusi la Leoser SA – societate de prima marime in domeniul legumlelor si fructelor. Si daca a recunoscut acest lucru si noi nu avem motive sa nu-l credem, rezulta ca Becali ar fi trebuit sa declare interesele sale de la Leoser SA, chiar daca nu apare in acte ca actionar.

Tocmai de aceea, Ziuaveche.ro a luat legatura cu Becali pentru ca acesta sa ne explice de ce nu par serele de la Leoser SA in declaratiile sale de avere si interese, si daca nu cumva imprumurile acordate rudelor sale sunt un mijloc mascat prin care latifundiarul detine indirect terenurile societatii Leoser. Si daca imprumuturile de 12 si respectiv 15 milioane de euro nu sunt gajate cu actiunile/terenurile de la Leoser?

 Reactia lui Becali a fost naucitoare. Redam in continuare stenograma convorbirii “academice”  purtata de europarlamentar cu colega noastra:

  – Imi cer scuze ca va deranjez dl. Becal,i sunt de la Ziuaveche, pot sa va deranjez un pic?

  – Si de la ziua noua nu sunteti?

 – Nu mai e, ca ziua noua nu mai e…

 – Si e ziuaveche?

 – Dl Becali, am gasit o declaratia a dvs. facuta in Evz. acum ceva vreme, in care ziceati ca societatea aia Leoser este a dvs. Aia cu sere Popesti-Leordeni. Dar, n-am gasit-o in declaratia de avere si aia de interese, de fapt…

 – Si ce vrei tu acuma, sa sugi p…a, ce vrei?

 – Dar de ce vorbiti asa?

 – Pa’ da da-te-n p..a mea, ce esti tu anchetatoare, ce esti procuroare? Imi bag p..a in declaratia de avere si in tine! Da, da-te-n p..a mea!

(dupa care europarlamentarul a inchis telefonul)

 Gigi Becali, recidive ca la usa cortului

 Jignirile, invectivele si injuraturile sunt un lucru comun in limbajul europarlamentarului Gigi Becali.

 Iulie 2005.  Un reporter de la Antena 1 a incercat sa afle amanunte despre contractele fotbalistilor stelisti. “Legat de prima parte, imi sugi p… tu si Dan Voiculescu, si toata Antena 1, si toti muncitorii de acolo, si tu primul mi-o sugi. Asa sa scrii, da!? Asa sa spui, minca-mi-ati p…. Baga-mi-as p… in toata Antena voastra. Da? Inregistreaza.
Baga-ti-ai p… in ma-ta si baga-mi-as p… in toata familia lui Dan Voiculescu si a ta si la toata Antena 1. Baga-mi-as p… sa-mi bag in toata familia voastra de zdrente. F…-va neamu-n gura sa va f… Imi sugeti p… voi toti, in frunte cu Dan Voiculescu, da?”.

 Alaturi de reporterul de la Antena 1 se poate aseza si un redactor al cotidianului “Ring”

 Reporter: Eu am inteles fenomenul, domnule Becali, numai ca si dumneavoastra trebuia sa aflati despre asta pentru ca eu am luat punctul de vedere de la toti cei implicati…

Becali: Ba, trebuia s-o s… tu. Da-te-n p… mea, pana la urma, si gata… De nebun…Vii mie si-mi spui de acum 15 ani ca ai semnat… Da-te… Ca te f… in gura. Hai, ciao!” 

0 comentariu

Pribeagul 15-05-2010 - 16:33

ValVerde, pentru discutia noastra am ales acest articol, al carui subiect ilustreaza faptul ca avem bunuri, avem bani, si… n-avem bani.

[quote name=”ValVerde „]Nu sint bani. Punct.[/quote]

[quote name=”Pribeagul”]Daca luam in mare situatia bugetului Romaniei pe acest an, anul 2010:

PIB: cca 500 mld lei/120 mld euro;

Venituri: cca 30% din PIB=150 mld lei/ 36 mld euro;

Salarii bugetari: cca 9.4% din PIB=47 mld lei/11.2 mld euro;

Asistenta sociala, toata, pensii+… = 12%PIB=60 mld lei/14.3 mld euro.

Deci aceste sunt cca 25.5 mld euro. Deci mai ramin pentru diverse cca 10.5 mld euro.

Deci sunt bani. Evident ca sunt bani, marea intrebare este ce facem cu ei?”
[/quote]

[quote name=”ValVerde”]Citez pe Pribeagul:

Venituri: cca 30% din PIB=150 mld lei/ 36 mld euro;

Ce intelegi prin „venituri” ???
Din ce sint compuse aceste „venituri”??[/quote]

Sunt veniturile bugetului de stat realizate pe baza contributiilor, impozitelor si taxelor suportate de cetatenii si firmele romane,si distribuite de Stat, vorba lui alamar, dupa cum doreste.

Pentru exemplificare redau diversele venituri ale diverelor bugete realizate in anul 2009:

– Impozit pe venit, profit, capital: 3.70 mld euro;

-Impozit pe salarii: 3.55 mld euro;

– TVA: 8.17 mld euro;

-Acize: 3.40 mld euro;

-Venituri nefiscale, pe proprietate: 1.19 mld euro;

-Venituri ale bugetelor locale: 9.33 mld euro;

-Veniturile bug de asigurari sociale: 9.38 mld euro.

Deci sunt bani, dar cu lipsa de responsabilitate a guvernantilor, constatam ca… nu sunt.

Avem citeva „gauri negre”, ca sa folosesc o expresie indragita de guvernantii post ’89, care aspira banii, si banii… n-ajung. Sunt cunoscute, dar le mai enumar:

Pribeagul 15-05-2010 - 16:52

1. Am ajuns sa avem un aparat bugetar enorm, monstruos. Vechii clienti au ramas in aparat, dar Statul angajeaza continuu slugile lui, de incredere, cica, dar in fond niste amariti. Astfel avem anajati pdlisti, psdisti, liberali, udemeristi, puneristi si… taranisti. Am uitat pe cineva? Posibil. Cei vechi au ramas, cei noi s-au angajat. Nici Securitatea n-a scapat, saraca. Daca in regimul trecut lucrau in aceste structuri 8-9000 de angajati, acum lucreaza cca 11 000.
Si asa, incet, incet, am ajuns o tara de bugetari, avocati, jurnalisti si alti guristi, comentatori si analisti de doi la leu, si… bodiguarzi, in dauna profesiilor care aduc valoare nou creata.

Inainte de ’89, lucrau in aparatul statului cca 0.8 mil oameni care conduceau intrega activitate economico- sociala a tarii, acum lucreaza cca 1.4 mil si numai ei stiu ce fac.

– salarizarea acestui personal a scapat de sub orice control. In functie de puterea pe care i-o ofera craca pe care se afla, unii angajati ai statului au 2, 3, 4…. salarii (cite vor), beneficiaza de cite prime vor si de un nomenclator de sute de sporuri, care de care mai nastrusnice, din care-si aleg ce vor. Asa ca avem in acest sector de la cele mai mici salarii, ale amaritilor, pina la cele mai incredibile venituri, de zeci de mii de euro/luna.

Si asa, s-a ajuns ca majoritatea romanilor, cca 80%, sa aiba salarii medii mizere, de 200-300 de euro/luna, din care sustin salariile si pensiile nesimtite ale unor nesimtiti.

Pribeagul 15-05-2010 - 17:05

2. Statul risipeste banii bugetului cu o larga dare de mina, pe fel de fel de cheltuieli inutile sau prost facute, ba mai mult, plateste unele care nu s-au facut deloc. Sunt la mare pretuire si se pune mare baza lucruri care nu aduc nimic, dar permit drenarea banilor de la buget in buzunarele larg deschise ale clientelei: proiecte, studii, studii de fezabilitate, consulatii, consultanta si consiliere, contracte de consultanta, avocati, asistenta, reclama, multa reclama, promovare, publicitate, contracte de publicitate (la ziare, la reviste, la radio, la TV, la firme de publicitate, achizitii directe de publicitate, publicitate guvernamentala) , actiuni de combatere a discriminarii, schimburi de experienta, festivaluri….

S-a ajuns ca licitatiilor “corect desfacurate, adica cu respectarea tuturor, dar tuturor normelor legale” statul sa plateasca un surub M8x30 cu 25 000 euro, iar o banala priza electrica cu 10 000 de euro.

O alta sursa a jafului sunt “drumurile noastre toate” care se tot strica, care tot trebuie reparate de tipi eficienti de genul… Casuneanu. Acest tip, Casuneanu, este atit de eficient in repararea drumurilor si a cistigat atit de mult ca si-a permis sa-i ofere fiului sau, si el o persoana deosebit de merituoasa, probabil lucreaza si el ca fiul lui Prigoana de la virsta de 12 ani, una dinte cele mai scumpe masini existente in lume, masina de 1.5 milioane euro. Acesta in timp ce milioane de romani, muncitorii, profesori, medici, ingineri etc, cei mai buni fii ai poporului, au plecat sa scape de salariile mizere din tara si sa gasesca demnitate in strainatate. Desi, privind din avion, cred ca in ultimii 20 de ani s-au cheltuit cu drumurile noastre 50-100 mld euro, dam din groapa-n groapa, in timp ce din aceasta activitate si din altele care se desfasoara in acest fel au fost realizate averi inimaginabile.

Pribeagul 15-05-2010 - 17:23

3. Destoinicii nostri conducatorii au un apetit nemasurat pentru a cheltui banii altora, crezind cu tarie ca-s a lor.

Astfel:

„Instituţii guvernamentale şi companii de stat au cumpărat, în primele patru luni ale anului, maşini, laptopuri, telefoane mobile, echipamente electrocasnice şi mobilier de peste 100 milioane euro şi au bugetat alte achiziţii similare de 24 milioane euro, informează Mediafax. Valoarea cumulată este apropiată de cea cheltuită, în acelaşi scop, pe parcursul întregului an 2009 (140 milioane euro).”

Deci, ce inseamna asta? In primul rind ca… sunt bani!

Ca sa plateasca salariile si pensiile nesimtite si sa asigure clientelei venituri monstruoase, Guvernul a lichidat toate resursele obtinute din vinzarea (lichidarea) economiei socialiste, adica munca de zeci de ani a poporului roman, a intrat intr-un neverosimil deficit bugetar, drum sigur spre falimentul tarii, si n-a fost de ajuns: Romania a imprumutat cca 80 mld euro, suma care se dovedeste a fi insuficienta ca sa acopere toate prostiile facute ce sluga noastra proasta, statul roman.

Impotriva acestui dezmat in jefuirea banului public trebuie facut opinie si luptat!

Acum, in general, a mai ramas bugetul statului ca sursa de jaf la drumul mare. Daca nu vom avea grija de el, n-are cum sa ne fie bine.

[quote name=”ValVerde „]Citez pe Pribeagul:

Se cauta solutia: cum scapam de acesti… paduchi?

VOT UNINOMINAL[/quote]

Avem… un fel de vot uninominal, introdus la ultimele alegeri. In acesta legislatura cca 70% dintre parlamentari sunt noi alesi. Totusi, situatia parca s-a inrautatit, in loc sa se imbuntateasca, dupa cum era de asteptat.

ValVerde 16-05-2010 - 02:51

Ma pregateam sa citesc datele statistice ca sa justific de ce cred ca sint bani mai putini, dar m-am lasat pagubas.

Daca ceea ce zici, ca birocratia statului angajeaza 1.4 milioane pe care cheltuieste aproape 10% din PIB, este adevarat, Romania are o mare problema.

Se poate discuta modul cum aloci cam tot „venitul” pentru salarii si asigurari sociale (unde e bugetul apararii, unde este serviciul datoriei externe, etc, etc) dar asta nu e important.

Doar uitindu-te ca economia romaneasca a avut o cadere de peste 10%, e clar ca „veniturile” statului au scazut cu cel putin 10% (de fapt cu mult mai mult, pentru ca scaderea intrarilor se sumeaza cu platile sociale crescute) si luind in considerare ca guvernele de peste tot au obiceiul de a cheltui tot ce intra plus ceva pe deasupra, mi se pare evdent ca nu mai au bani sa cheltuiasca asa cum aveau in 2008.

Nu argumentez cu tine adiministrarea defectuoasa a resurselor.
Aveti nevoie de alti conducatori, si eu cred ca votul uninominal va putea schimba mentalitatea politicianului clientelar al partidului pentru care serviciul public este un accesoriu.

Dar cum va putea Romania sa schimbe status quo cu un electorat care trimite pe Elena Basascu si Becali in Parlamentul European???

Daca ar fi sa adoptam clisee, s-ar putea zice ca orice popor isi merita conducatorii, dar eu cred ca nu e asa…nu i-am meritat pe comunisti si inca exista multi romani de bun simt care nu-si merita actuala clasa politica….ramine trecerea timpului si educatia…

me2 22-05-2010 - 07:37

principalul beneficiar al escrocheriei a fost firma italiana Wam din plopeni. de ce nu ancheteaza nimeni si cum se deruleaza treburile la aceasta firma care ocupa acum acel spatiu? trebuie dna sa se sesizeze si in legatura cu Wam romania.

Bun la aritmetica 25-05-2010 - 07:44

Nu dezinformati, va rog! Afacerea a fost pentru 400 de hectare si nu 40 dupa cum ati mentionat. Adunati suprafetele vandute si vedeti ca asa e corect!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult