Acasa Actualitate-InternaInvestigatii La Colegiul „George Enescu” s-a pus batista pe pian

La Colegiul „George Enescu” s-a pus batista pe pian

scris de Z.V.
16 afisari

Nu mai puţin de 14 elevi premianţi de la Colegiul „George Enescu” din Capitală, care au câştigat concursuri naţionale şi internaţionale de jazz, învaţă muzică de la un profesor debutant din Brăila, fără nici un concert în palmares şi, mai mult, fără nici o legătură reală cu jazz-ul.. Asta după ce conducerea liceului i-a pus batista pe… pian maestrului Florin Răducanu, cel care în urmă cu 13 ani a fondat Secţia de jazz a colegiului Deşi artistul a sesizat Ministerul Educaţiei cu privire la această situaţie paradoxală – în care elevii sunt virtuozi în comparaţie cu profesorul – directorul ministerial Corina Marin a trimis problema către Corpul de Control al ministrului Remus Pricopie până acum neexistând nici o reacţie, scrie cotidianul PUTEREA.

Pianistul Florin Răducanu este un artist cunoscut pe plan internaţional, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, doctor în muzică, şi primul român invitat să susţină un concert în cadrul Festivalului „Enescu” cu propria orchestră. Cu toate astea, el a fost înlocuit de la Secţia de jazz a Colegiului „George Enescu” – prima astfel de secţie din învăţământul preuniversitar românesc, pe care el însuşi o fondase în anul 2001 – cu Eduart Petrescu, un pedagog cu toate diplomele în ordine, dar nepracticant. “În domeniul muzical şi  în special în jazz, este obligatoriu ca pedagogul să fie şi un practician (instrumentist, compozitor, aranjor). Elevii au depus o solicitare la ISMB (n.n. – Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) să fie pregătiţi în continuare de mine, ei neprimind nici un răspuns”, a declarat artistul pentru PUTEREA. Florin Răducanu se simte prejudiciat în urma acestei decizii a conducerii Colegiului „George Enescu” în urma căreia i se şterge cu buretele activitatea didactică de mai bine de o decadă. Profesorul debutant a ajuns să îl înlocuiască pe reputatul pianist la catedră în urma unui examen de titularizare susţinut în faţa unei comisii ai cărei membri tabula rasa în ceea ce priveşte jazz-ul, iar debutantul Eduart Petrescu a ajuns profesor prin pre-transfer în luna aprilie a acestui an. Astfel, artistul Florin Răducanu a pierdut Secţia de jazz a colegiului, rămânând numai cu catedra de pian a acestei instituţii de învăţământ. Lucru care, spune el, îl afectează în plan profesional: ISMB îl invita, până acum, să facă parte din comisii de specialitate, fiind singurul profesor acreditat din învăţământul preuniversitar să evalueze astfel de probe, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat anul acesta.

Avocatul artistului, dr. Florin Ciutacu, face demersuri pentru ca artistul să fie repus în funcţie. „Comisia care l-a adus (n.n. – pe profesorul Eduart Petrescu) nu era legal constituită, deoarece calitatea examinatorilor nu era în conformitate cu normele specifice în acest domeniu, ei fiind specializaţi în pian”, a declarat avocatul Florin Ciutacu. Avocatul spune că până acum, toate întâmpinările formulate de artistul Florin Răducanu au rămas fără răspuns, inclusiv sesizările depuse la Ministerul Educaţiei.  Potrivit surselor noastre, înlocuirea artistului Florin Răducanu de la Secţia de jazz a Colegiului „George Enescu” s-a făcut cu complicitatea directoarei Cristina Sebastian, care este susţinută de Ministerul Educaţiei şi de sindicatele din învăţământ. Numele directoarei Cristina Sebastian a apărut în presa tabloidă, într-un scandal de corupţie sexuală. O elevă  de 17 ani de la acest liceu a depus o plângere la poliţie pentru viol şi act sexual cu un minor împotriva unui profesor de religie care preda la „George Enescu”, în care scrie că directoarea, în loc să sesizeze autorităţile, a încercat să muşamalizeze cazul şi a ameninţat-o cu exmatricularea.

4 comentarii

Ionel 06-10-2013 - 09:46

Jazzul prinde bine pe strazile din Italia si din pacate au apus vremurile industrializarii din epoca de aur.

IngerAlbastru 06-10-2013 - 09:56

Stai ca tara are mari jazziste in persoana lui Aura Urziceanu si una care a murit nu demult. Precis tot acolo au invatat meserie ca nimeni n-a auzit de ele, desi in comunism ne indopa ca au contracte cu marii jazzisti americani care nici n-ar fi considerat macar pentru audienta!!! Louis Armstrong si altii 🙂

IngerAlbastru 06-10-2013 - 09:51

Primul video porno pe care l-am vazut cand aveam deja 2 copiii, era despre o scoala de muzica renumita din Europa, de aici si confuzia ca am inchiriat filmul 🙂
Asa si cu eleva in chestiune, ea nu stia ca profesorii o educa la unde si cum sa puna degetele pe instrumente, dar nici directoarea nu este departe de a instrui la perfectie??? Sper sa primeasca cativa ani de puscarie si domnia ei de lesbiana!!!

IngerAlbastru 06-10-2013 - 10:10

Cam in toate colegiile s-ar putea pune batista undeva ca nu toti au si un pian!!!
Manierele de pedofil persista in sistemul de educatie si nu se preocupa nimeni ca sint mai comozi decat sa se afle ca practic nimeni n-are credentiale destule sa fie profesori, doar inlocuitori pana se va gasi unu cu actele-n regula.
Eu in scoala generala am avut ca profa de romana o servitoare care vorbea romaneste desigur intre unguri, care a devenit nevasta unui dascal pensionat din Bucuresti de origini maramuresene care s-a mutat inapoi la tara si a adus si servitoarea din regat cu el. A predat vreo 5 ani chiar si chimie ca nu erau cadre noi sa se mute in acel Maramu’ salbatic!!! Umbla cu pantofi barabtesti!!! dar s-a spalat pan-la urma …daca avea macar 7 clase, ar fi ajuns si directoarea scolii generale!!! dar a ramas doar la Lucru de Mana si de gatit mancare la fete … cum se face maioneza cu mana acasa ca nimeni nu stia nici ce inseamna cuvantul in 1965 … Salata de boeuf era total inafara zonei noastre, mici si alte specialitati care deja in regat erau pe mesele „boierilor” de zile mari!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult