Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Lacul Sfânta Ana. A folosit pistolul, ca să îşi apere familia

Lacul Sfânta Ana. A folosit pistolul, ca să îşi apere familia

scris de L.M.
2 afisari

Custodele Rezervaţiei „Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoş” a făcut uz de armă, luni seară, pentru securitatea familiei sale. Incidentul s-a petrecut după ce un bărbat înarmat cu un cuţit şi care părea drogat a intrat în locuinţa sa ameninţând că dă foc şi-şi omoară fosta iubită, el fiind chemat de urgenţă de către directorul cantonului de pază a rezervaţiei.

Lacul Sfânta Ana. A folosit pistolul, ca să îşi apere familia

Lacul Sfânta Ana. A folosit pistolul, ca să îşi apere familia

Custodele Rezervaţiei „Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoş”, Kerezsi Laszlo, a declarat corespondentului Mediafax că, luni seară, un bărbat care părea drogat, înarmat cu un cuţit, a intrat în curtea locuinţei sale – care este, totodată, şi canton de pază a rezervaţiei – şi apoi în casă, strigând că vrea să-şi omoare fosta iubită, care este bona nepoţilor săi. Bărbatul a spus că în momentul în care bărbatul înarmat a intrat în locuinţa sa ameninţându-i familia el nu era acasă, în zonă fiind doar directorul cantonului de pază, care a încercat să-l liniştească pe agresor, însă acesta l-a tăiat la mână cu cuţitul.

În aceste condiţii, directorul l-a sunat pe custodele rezervaţiei şi a apelat şi numărul de urgenţă 112, solicitând sprijinul Poliţiei.

„Între timp, am ajuns şi eu acasă, au venit şi poliţiştii şi, împreună cu rangerii, am încercat să-l imobilizăm pe bărbat. Nu am putut, fiindcă este un bărbat foarte puternic, agresiv şi aflat şi sub infuenţa drogurilor. Striga că vrea să-şi omoare fosta iubită, care locuieşte la noi, fiind bona nepoţilor nostri, şi, văzând că deja se pregăteşte să dea foc casei şi, totodată, cu cuţitul putea să omoare pe oricine, pe noi, nepoţii şi pe poliţişti – pe care i-a agresat, de altfel – am folosit pistolul cu bile de cauciuc, pe care îl deţin legal”, a povestit Kerezsi Laszlo.

Custodele rezervaţiei a spus că a tras trei focuri de avertisment în plan vertical şi apoi şapte bile în picioarele agresorului, care tocmai îl atacase cu o scândură ruptă dintr-un pat.

Rănit, bărbatul a putut fi imobilizat şi încătuşat de către poliţişti, iar o ambulanţă l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, unde a fost preluat de medicii de la Unitatea Primiri Urgenţe.

Kerezsi Laszlo a mai spus că a fost silit să folosească arma pentru a-şi proteja familia şi locuinţa.

„Cine mă cunoaşte, ştie că sunt un om al muntelui, apăr avuţia noastră naţională şi avuţia fiecărui om numai prin mijloace legale”, a conchis custodele Rezervaţiei „Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoş”.

Custodele rezervaţiei a mai spus că până la sosirea sa acasă bărbatul agresiv a spart ferestrele locuinţei, a distrus soba de teracotă şi a deteriorat două uşi.

Potrivit dispecerului Servicului Judeţean de Ambulanţă Harghita, medicii au constatat că bărbatul, în vârstă de 25 de ani, era drogat, suferise mai multe răni la picioare şi o tăietură la mandibulă.

Poliţiştii au declanşat o anchetă în urma căreia vor afla cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidentul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult