Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Lista demnitarilor infractori!

Lista demnitarilor infractori!

scris de Doru Dragomir
7 afisari

Respectarea legii nu este punctul forte al politicianului roman, chiar daca legislatia ar trebui sa fie punctul de pornire al oricarui individ care incepe o cariera in viata politica. In plus, unii nu se conformeaza fata de lege nici dupa li se aduc la cunostinta incalcarile pe care le-au savarsit.

Mai mult, multi din acesti potentiali infractori au si o reactie extrem de agresiva fata de institutia/institutiile care sesizeaza fraudele in cauza. Iar unii din acestia se afla chiar in primul rand al societatii romanesti, fiind senatori ori deputati sau chiar ministri!

Exploatarea ilegala a functiei publice

Econtext va prezinta topul incompatibililor, al politicienilor care au exploatat propria functie in interes personal, abuzand in serviciu sau fiind in conflict de interese. Cei mai multi sunt consilieri locali sau judeteni, dar si deputati sau chiar actuali ministri. Si ce ar fi facut acestia? Cei mai multi sunt acuzati ca ar fi detinut si alte functii, in afara de cea de demnitar, in diferite companii si ca ar fi incheiat diferite contracte pentru acele companii. Practic, s-au folosit de functia publica in avantaj personal, fapt sesizat de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Mai precis, dupa cum afirma ANI, in cele mai multe cazuri, s-a constatat „incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor”.

Incompatibili

Practic, am realizat un top ce cuprinde 55 de nume, un top 55 al politicienilor (functionari, consilieri, primari, deputati, ministri, etc.) care au incalcat legea privind compatiblitatea functiei publice cu functii in alte companii, privind conflictul de interese sau abuzul in serviciu. Pe scurt, politicieni care au incalcat sau incalca legea incompatibilitatii, care iau bani – ilegal! – din mai multe locuri! Din cei 55, peste jumatate sunt membri ai USL. Mai exact, 33 din acestia (ceea ce reprezinta 60% din totalul ‚incompatibililor’) fac parte din USL.

Printre cei mai cunoscuti se plaseaza Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sau recent demisul Dan Mihalache, fost secretar adjunct al Guvernului. Pe locul doi se afla PDL, cu 20 de membri, multi primari si consilieri. Dar IATA TOPUL INCOMPATIBILILOR: care sunt demnitarii care iau ilegal bani din mai multe locuri:


5 comentarii

Salut 15-11-2012 - 16:09

Mda, iar a facut Econotext o „anal-iza”. Concluzia lor:

„Din cei 55, peste jumatate sunt membri ai USL. Mai exact, 33 din acestia (ceea ce reprezinta 60% din totalul ‚incompatibililor’) fac parte din USL.”

Vai, vai si iar vai.

======================

Actiune tipica de de prostire a pop-ulatiei. Cu „statistici” si „analize”. Vad ca prin lista aia, ca sa iasa procentele, nu-i asa, apar si niste primari sau viceprimari din niste obscure comune de prin Romania care au comis marea praduiala de a fi in acelasi timp si primari si vanzatori la propriul boutique. Grav, nu-i asa?

Dar nu apare BLEJNAR. Ala interpelat la telefon de Basescu cu „Sorine…”. Ala despre care acelasi Basescu a uitat subit, spunand ca „nu-l cunoaste”. Tatal mafiei vamilor din Romania. Mama „returnarilor” ilegale de miliarde de euro clientelei PDL.

Asadar, cum era de asteptat, imbecilii de la Econotext – organul de propaganda al PDL – s-au mai facut o data de ras cu „anal-„izele lor.

Dictionar:
– Basescu – un impostor vandut intereselor straine care paraziteaza functia de presedinte al Romaniei ILEGAL.
– „returnari de taxe”. Sa fim bine intelesi: „taxele” respective n-au fost niciodata platite de catre PDL-istii in cauza catre stat. Doar ca, prin anumite potlogarii, hotii respectivi au primit sume de ordinul miliardelor de euro DE la statul roman, ca si cum statul le-ar fi fost dator.

Liberalul 15-11-2012 - 21:02

E vindut pe naiba interteselor straine . Cel mult (sau foarte probabil) e vindut clientelei politice PDL (incepind de la directori de scoala generala pina la asfaltagii de la Golden Blitz, trusturi media si baietii destepti a lui Videanu).

Liana 16-11-2012 - 07:50

Publicati raportul DLAF sa se stie cine a fraudat din fondurile europene,asta inainte de alegeri!

digital 16-11-2012 - 08:57

numai în gala bute s-au sifonat 3 mil de euro!

Ghita Bizonu' 16-11-2012 - 12:20

Cred într-unul Domn Bă… te-m-ar să mă bată, dacă nu respect aste sfinte porunci ale Lui:

-Să nu aii alt președinte in afară de Mine
-Să nu-ți faci afiș electoral, altul decât cu Mine
-Adu-ți aminte de ziua Mea și fă-mi o cinste. Ceva tare!
-Cinstește-i și pe părinți. Din partea Mea, din contul tău.
-Să nu ucizi adepții Mei
-Să nu fii desfrânat. Umblă cam decoltată, dar este a Mea.
-Să nu furi fără să împarți
-Să nu depui mărturie mincinoasă la Antene
-Să nu poftești nimic din ce este al fratelui tău pedelist


-Crede-Mă și nu cerceta. Orice credincios băsist nu pune la îndoială emanațiile Domnului. Totul este perfect la virgulă, fără scăpări.

Din pacte nu este productia mea.. este „impumutata”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult