Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Litoral 2012 în siguranţă! Câţi poliţişti vor fi la mare

Litoral 2012 în siguranţă! Câţi poliţişti vor fi la mare

scris de M.A.
9 afisari

În perioada 1 iulie – 31 august, în total, 352 de poliţişti vor fi detaşaţi pe litoral pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică.

Litoral 2012 - vacanta in siguranta

Litoral 2012 în siguranţă! Câţi poliţişti vor fi la mare

Misiunea poliţiştilor este de a preveni evenimentele ce ar putea afecta viaţa, integritatea sau patrimoniul celor aflaţi în această perioadă pe litoral. Pentru asigurarea măsurilor de ordine necesare asigurării climatului de linişte şi siguranţă pe litoral, poliţiştii vor fi detaşaţi în două serii, prima serie în perioada 1- 31 iulie 2012, iar a doua serie în perioada 1 – 31 august 2012, anunţă IGPR.

Din totalul poliţiştilor detaşaţi pe litoral în prima serie, 127 fac parte din structurile de ordine publică, 20 din cele de investigaţii criminale, 16 sunt poliţişti rutieri, cu motociclete, iar 13 sunt tehnicieni criminalişti. Pentru asigurarea cazării poliţiştilor detaşaţi s-a beneficiat de sprijinul autorităţilor locale.

Astfel, activităţile de menţinere a ordinii publice se vor desfăşura în sistem integrat prin constituirea de patrule mixte (poliţişti – jandarmi, poliţiştipoliţişti de frontieră) şi patrule de jandarmi, suplimentar faţă de măsurile luate la nivelul I.P.J. Constanţa. Prin modul în care au fost organizate măsurile de ordine se urmăreşte realizarea unor dispozitive eficiente care să aibă o intervenţie fermă şi rapidă la orice sesizare primită din partea cetăţenilor, principiul de acţiune fiind ,,cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului sesizat intervine”.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor nedorite poliţiştii vor fi prezenţi zi de zi în trafic pe căile rutiere ce converg spre litoral. De asemenea, Poliţia Autostrăzi a realizat un dispozitiv flexibil de supraveghere a traficului rutier, asigurând prezenţa permanentă a poliţiştilor pe căile rutiere către Marea Neagră. Prin intermediul Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, conducătorii auto vor fi informaţi în permanenţă cu privire la valorile de trafic, eventualele blocaje şi rute ocolitoare. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului rutier în zona de frontieră, în judeţele Călăraşi, Constanţa, Dolj şi Giurgiu, vor avea loc acţiuni comune cu poliţişti rutieri din Bulgaria. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor aflate sub influenţa produselor sau substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, care conduc pe drumurile publice.

Forţele de ordine publică nu vor mai desfăşura activităţi pe plajă, în afara celor de constatare şi la sesizarea producerii unor evenimente, întrucât conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor valorilor şi protecţia persoanelor, cu ultimele modificări asigurarea protecţiei turiştilor revine societăţilor ce administrează aceste plaje. O atenţie deosebită va fi acordată laturii de prevenire şi pregătire antiinfractională a populaţiei, punându-se accentul pe stabilirea unor relaţii de parteneriat cu cetăţenii, prin desfăşurarea de activităţi de consiliere şi informare. Întrucât litoralul românesc reprezintă un punct de atracţie atât pentru turiştii români, cât şi pentru cei străini Poliţia Română le recomandă celor aflaţi pe litoral să adopte măsurile minime de siguranţă, de protejare a bunurilor şi valorilor pe care le deţin pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor şi să respecte normele legale în vigoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult