Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Lovitură pentru elevii şi studenţii de la Interne: Promoţiile 2011 de la şcolile MAI, încadrate de abia în 2012

Lovitură pentru elevii şi studenţii de la Interne: Promoţiile 2011 de la şcolile MAI, încadrate de abia în 2012

scris de M.A.
3 afisari

Guvernul va bloca până anul viitor procedurile de încadrare în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor a tinerilor absolvenţi ai şcolilor de poliţie, în contextul reducerii numărului de posturi din structurile MAI, prin amânarea până la sfârşitul acestui an a repartizării acestora.

Cursanti MAI

Absolvenţii ar urma să fie repartizaţi la unităţile din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) în perioada 28-30 decembrie 2011 şi numiţi în funcţie abia începând cu data de 1 ianuarie 2012, astfel încât să se prezinte la noile posturi din 3 ianuarie 2012, relevă un proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de MEDIAFAX. Actul normativ permite totodată începerea procedurile de disponibilizare a angajaţilor MAI, inclusiv a funcţionarilor publici, preoţilor militari, soldaţilor şi gradaţilor voluntari, pe baza cadrului legal deja în vigoare şi care îi conferă ministrului dreptul de a desfiinţa şi disloca unităţi în limita posturilor aprobate şi a bugetului alocat. Poliţiştii şi militarii în activitate vor fi exoneraţi de la plata cheltuielilor de întreţinere pe timpul şcolarizării şi a programelor de specializare şi perfecţionare doar dacă solicită încetarea raporturilor de serviciu sau trecerea în rezervă, prin demisie sau la cerere, înainte de începerea procedurilor de concediere. Măsurile sunt justificate în document prin „adâncirea” efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar, implicit în ceea ce priveşte posibilitatea de asigurare financiară a cheltuielilor cu drepturile salariale.

De la 1 ianuarie 2012

„Spre deosebire de demersul iniţiat în anul 2010, în cazul de faţă Ministerul Administraţiei şi Internelor se află în situaţia de a lua măsuri de încetare a raporturilor de muncă sau de serviciu ale poliţiştilor, cadrelor militare, preoţilor militari, soldaţilor şi gradaţilor voluntari, funcţionarilor publici şi personalului contractual. Reducerea posturilor se fundamentează pe dispoziţiile cadrului legal în vigoare, care stabileşte competenţa în materia reorganizării unităţilor MAI„, se arată în proiectul de ordonanţă. Aceste dispoziţii permit ministrului Administraţiei şi Internelor ca, pe baza consultării Colegiului ministerului, să poată înfiinţa, desfiinţa, disloca şi redisloca unităţi, până la eşalonul brigadă, servicii, secţii, birouri, compartimente şi subunităţi, în limita posturilor aprobate şi a fondurilor băneşti alocate. În acelaşi timp însă, documentul relevă intenţia de a amâna până anul viitor încadrarea în unităţile MAI a absolvenţilor promoţiilor din acest an, ca o măsură care se impune „în mod excepţional” pentru respectarea ţintei de deficit bugetar şi a cheltuielilor de personal.

„Încadrarea absolvenţilor promoţiilor anului 2011 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a absolvenţilor promoţiilor anului 2011 ale instituţiilor de învăţământ din structura Ministerului Apărării Naţionale pregătiţi pentru nevoile Ministerului Administraţiei şi Internelor se realizează cu data de 1 ianuarie 2012. Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vor dispune măsurile necesare, astfel încât organizarea şi desfăşurarea activităţilor de absolvire a instituţiilor de formare profesională iniţială din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor, acordarea gradelor profesionale/militare absolvenţilor şi repartizarea acestora pe unităţi să se realizeze în perioada 12-30 decembrie 2011„, se arată în document.

În cazul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pregătiţi pentru nevoile Ministerului Administraţiei şi Internelor, procedurile de acordare a gradelor profesionale/militare şi de repartizare a acestora pe unităţi vor fi amânate pentru intervalul 28-30 decembrie 2011. Mai mult aici

4 comentarii

Herco 10-06-2011 - 13:00

Mi-e rusine ca sunt Roman. Regret ca absolv acum una dintre scolile MAI. Am facut cea mai mare greseala din viata mea intrand intr-una din aceste scoli.

deris 11-06-2011 - 09:22

aaceeasi parere am si eu

sagieium 11-06-2011 - 11:59

Nu esti singurul, stai linistit.

Herco 11-06-2011 - 22:47

Stau si ma gandesc la faptul ca am mers pentru siguranta locului de munca…dar acum nimic nu mai e singur in tara asta. Probabil anul viitor ne incadreaza iar peste 2 ani ne disponibilizeaza…Ministru` lu` Peste…cu „scoala profesionala”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult