Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ȊCCJ – Cazul Elodia: Cristian Cioacǎ rǎmȃne ȋn arest

ȊCCJ – Cazul Elodia: Cristian Cioacǎ rǎmȃne ȋn arest

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins recursul lui Cristian Cioacă împotriva deciziei Curţii de Apel Piteşti prin care a fost menţinută măsura arestării preventive a acestuia, decizia fiind definitivă.

ȊCCJ – Cazul Elodia: Cristian Cioacǎ rǎmȃne ȋn arest

Curtea de Apel Piteşti, care judecă apelul lui Cristian Cioacă la decizia din 2 iulie a Tribunalului Argeş prin care a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a analizat, în 21 august, legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse în cazul acestuia. Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au dispus ca măsura arestării preventive să fie menţinută şi în faza apelului, decizia fiind contestată de Cioacă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a luat în discuţie miercuri recursul acestuia. Instanţa supremă a respins recursul fostului poliţist, astfel că acesta va fi judecat în continuare în arest, potrivit mediafax.

În 2 iulie, fostul poliţist Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, de Tribunalul Argeş. Magistraţii au dispus condamnarea fostului poliţist la 21 de ani de închisoare pentru omor, la care a fost adăugat un spor de pedeapsă de un an, precum şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi de la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”. Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor, potrivit procurorilor. Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.

Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti. Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult