Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ȊCCJ: Liderul galeriei steliste condamnat la 7 ani și 6 luni de ȋnchisoare

ȊCCJ: Liderul galeriei steliste condamnat la 7 ani și 6 luni de ȋnchisoare

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Gheorghe Mustațǎ, cunoscut drept liderul galeriei steliste, a fost condamnate definitiv la 7 ani și 6 luni de ȋnchisoare, fiind acuzat de tentativǎ de omor, crimǎ organizatǎ și tȃlhǎrie.

ȊCCJ: Liderul galeriei steliste condamnat la 7 ani și 6 luni de ȋnchisoare (foto:vtv.ro)

ȊCCJ: Liderul galeriei steliste condamnat la 7 ani și 6 luni de ȋnchisoare (foto:vtv.ro)

Decizia Înaltei Curte de Casație și Justiție (ȊCCJ) este una  definitivă. În același dosar, ȋmrepunǎ cu liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustațǎ au mai fost condamnați Emil Mircea Băluș (zis „Mircea Nebunul”) la 8 ani de închisoare iar Nicușor Dumitrescu (zis „Bibiloi”) tot la 8 ani de detenție. De asemenea, mai mulți membri ai clanului „Sportivilor” au fost condamnați la câte 4 ani închisoare cu executare: Robert Florin Nica, Alexandru Dinu (zis „Alin Boxeorul” sau „Pitbull”), Radu Cristian Roșca, Daniel George Albu, Alecu Tudor (zis „Joe”), Florian Dragomir (zis „Papagalul”). Alți inculpați au primit pedepse de la 3 ani închisoare cu executare la pedepse cu suspendare iar în cazul a patru inculpați s-a dispus încetarea procesului penal, potrivit Agerpres.

Inculpații din acest dosar au fost trimiși în judecată în septembrie 2006 de procurorii DIICOT, pentru acuzații ca tâlhărie, tentativă de omor, crimă organizată, șantaj, ultraj, ei fiind suspectați că au preluat în Capitală afacerile ilegale ale clanului „Cămătaru”. Gruparea a fost implicată, în perioada 2003 — 2006, în mai multe incidente violente în care s-a folosit și armament, victime fiind atât membri ai lumii interlope bucureștene care nu au înțeles să împartă cu inculpații zonele de influență, cât și alte persoane care desfășurau activități ce se intersectau sub o formă sau alta cu sfera lor de interese. Din actele de cercetare penală a reieșit faptul că membrii grupării își arogau rolul de „justițiari”, intervenind în soluționarea unor situații conflictuale dintre alte persoane, percepând de la cei considerați vinovați diverse sume de bani sub forma ‘amenzilor’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult