Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei 10,2 milioane de euro, despagubiri impuse la CEDO

10,2 milioane de euro, despagubiri impuse la CEDO

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Guvernul a platit in primul semestru al acestui an despagubiri impuse statului prin hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in suma de peste 43,39 milioane lei (10,2 milioane euro), mai mult decat in intreg anul 2009 si decat suma totala achitata in intervalul 1998-2007.


Despagubirile sunt impuse de CEDO pentru incalcarea de catre autoritatile romane a drepturilor legale ale cetatenilor, in principal in domeniul proprietatii. Singura data cand Romania a fost obligata sa plateasca despagubiri mai mari decat suma achitata in acest an a fost in 2008, cu 47,18 milioane lei, dar pentru intregul an, nu pentru un singur semestru, releva un document oficial, citat de Mediafax. Potrivit legii, despagubirile decise de CEDO sunt platite intr-un termen de trei luni de la data la care hotararea instantei europene ramane definitiva. Un raport al CEDO prezentat in primavara acestui an a indicat ca Romania a fost depasita in 2009 doar de Republica Moldova in ceea ce priveste despagubirile impuse la plata in urma condamnarilor ramase definitive. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, in urma cu doua saptamani, ca jurisprudenta neunitara in aplicarea legilor privind proprietatea reprezinta ponderea „cea mai insemnata” in cazurile pe care Romania le-a pierdut la CEDO.

0 comentariu

mertzanu de ferentar 08-05-2010 - 02:01

tatze… buci… pofte.. si multi labagii…

sa va traiasca familia si uitati-va dupa fata dvs.. poate o revede-ti in pozele noastre…

zeitgeist 09-05-2010 - 21:34

Mişcarea are scopul de a începe o tranziţie globală pentru un design nou social si durabil numit Economia Bazata pe Resurse . În sprijinul acestui fapt, Mişcarea Zeitgeist este angajată în răspândirea conştientizării in masa prin dezvoltarea a mai multor materiale mass-media educative în cadrul proiectului, să faciliteze înţelegerea globală a obiectivelor sale, precum şi încurajarea activismului de informare din intreaga lume.

Zeitgeist înseamnă „spiritul unei epoci şi a societăţii sale”. Aceasta descrie atmosfera morală, intelectuală, culturală, etică şi climatul spiritual al său, de asemenea, o tendinţă a unei epoci.
Miscarea Zeitgeist este braţul activist al Proiectului Venus.

Miscarea Zeitgeist nu este o miscare politica, nu ţine cont de noţiuni divizionare, cum ar fi naţiuni, guverne, rase, religii, apartenenţe de orice natură sau clase sociale.
Este important să se înţeleagă că totul în viaţă este o progresie naturală, trebuie să recunoaştem, de asemenea, că specia umană are capacitatea de a incetini drastic progresul şi a paraliza evoluţia, prin intremediul structurilor sociale. Lumea care o vedem astăzi, plina de război, corupţie, elitism, poluare, sărăcie, boli epidemice, încălcarea drepturilor omului, inegalitate, discriminare şi criminalitatea este rezultatul acestei paralizii.

Ionescu 10-05-2010 - 05:46

Era ultimul lucru care ne lipsea!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS