Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei 20.000 de noi cazuri de insolventa

20.000 de noi cazuri de insolventa

scris de Ziua Veche
4 afisari

Peste 20.000 de cazuri noi de insolvenţă se vor înregistra în 2010 din cauza recesiunii, un număr aproape similar cu cel din 2009, deşi pe rolul instanţelor existau până la 30 iunie 2010 în jur de 34.000 de dosare de insolvenţă, a declarat pentru AGERPRES, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor de Insolvenţă din România, Arin Octav Stănescu (foto).„Anul acesta estimez că vom avea un număr similar de cazuri noi de insolvenţă ca şi în 2009. Dacă până la finele lunii octombrie s-au deschis circa 17.000 de noi proceduri, peste 2.000 numai în luna octombrie, cred că vom ajunge până la finele anului la 20.000 de noi dosare de insolvenţă. Statistica se face, însă, după proceduri deschise, nu după cele înregistrate pe care o au tribunalele. Noi avem statistica doar pe proceduri deschise”, a spus Stănescu.

Acesta a explicat că, la cererea creditorilor, se pot înregistra proceduri la Tribunalul Bucureşti abia în anul 2012, deşi dosarele au fost deschise în 2010. „Pot să fie foarte multe dosare înregistrate anul acesta, care în această statistică nu apar, dar apar pe contraponderea dosarelor depuse în 2009, dar care s-au deschis pe procedură în 2010. Termenul care se acordă în primă instanţă este foarte îndepărtat în toate instanţele din ţară, nu numai în Bucureşti”, a explicat preşedintele UNPIR. Motivul pentru care dosarele au termen îndepărtat de soluţionare se referă la faptul că în cadrul CSM s-a decis o normare a muncii judecătorilor prin care s-a stabilit că ei pot adăuga la fiecare şedinţă numai 10 dosare noi. Datele prezentate de preşedintele UNPIR arată că în 2009 au fost deschise peste 19.000 de proceduri noi de insolvenţă, dar pe rolul instanţelor în România erau 32.000 de dosare. Potrivit sursei citate, pe primul loc în topul insolvenţei se vor situa şi în acest an companiile din comerţ, peste 50 la sută din total, acestea fiind urmate de dezvoltatorii imobiliari, care se află „în situaţii disperate şi crează probleme uriaşe”, societăţile din construcţii, dar şi industria prelucrătoare.

0 comentariu

Viorica Ianc 12-05-2010 - 16:52

pozitiile:
Nu incepem cu rosca stanescu ci cu rininger.
Asta-i elvetian get beget ? Iubitor de bani ???
Sau numai Rininger, vorbitor de iwrit ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult