Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei 37 de protestatari de la Pungeşti, urmăriţi penal

37 de protestatari de la Pungeşti, urmăriţi penal

scris de D.S.S.
2 afisari

Parchetul Judecătoriei Vaslui a început urmărirea penală faţă de 37 de protestatari care au participat în 7 decembrie la manifestaţiile din zona Pungeşti, persoanele respective fiind acuzate că au distrus gardul împrejmuitor al platformei Chevron şi i-au agresat pe jandarmi.

37 de protestatari de la Pungeşti, urmăriţi penal

37 de protestatari de la Pungeşti, urmăriţi penal

Un număr de 37 de persoane sunt urmărite penal de Pachetul de lângă Judecătoria Vaslui în urma protestelor din 7 decembrie, din zona Siliştea – Pungeşti, unde aproximativ 400 de oameni s-au adunat în faţa terenului deţinut de compania Chevron pentru a protesta faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist, transmite corespondentul Mediafax.

Procurorii vasluieni vor ancheta 28 de protestatari pentru distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, iar ceilalţi nouă manifestanţi vor fi cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri.

„În data de 7 decembrie, învinuiţii au distrus gardul împrejmuitor al perimetrului platformei Chevron de pe raza comunei Pungeşti. De asemenea, persoanele pentru care a început urmărirea penală au provocat incidente şi au agresat lucrătorii Jandarmeriei, fiind pusă în pericol siguranţa acestora şi a lucrătorilor firmelor care îşi desfăşoară activitatea în interiorul platformei”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Mihaela Mantu.

7 comentarii

Titircă Inimăbună 18-12-2013 - 00:17

Locuitorii sunt de vina, e din cauza de mica ghereta din spatele casei.
Ei se chevroneaza acolo cu mare si cu mic de ani si ani.
Iata asa se ceeaza zacamantul, care se infiltreaza la adancime si apoi vine unii sa-l exploateze, cica e bunul statului si au platit dreptul sa-l cracheze.
Nu va mai chevronati in pamant, si gata!

ValVerde 18-12-2013 - 01:08

Mergi incognito ?
CONGO e dat in urmarire si ti-ai luat identitate noua ?

Statul de drept e bun atita timp cit legea nu vi se aplica voua, nu e asa?

Porky 18-12-2013 - 00:56

Asa se intampla de obicei cand te imbeti in crasma de nu mai stii de tine si apoi te iei la bataie cu jandarmii.

ionisus 18-12-2013 - 10:29

Romania nu e stat de drept,ci „stat de drepti”, in fata hoardelor de cotropitori, iar daca ai „nesabuinta” sa-ti aperi tara si casa, te salta mardeiasii in uniforma ai cotropitorilor, pentru incalcarea „ordinii”!!! Dar nu mai au mult si se vor scuza ca la „revolutie”….suntem militari, am primit ordine! Chiar asa?!

pathfinder 18-12-2013 - 11:44

Legea trebuie respectata chiar si atunci cand:
1. nu esti de acord cu ea;
2. esti beat manga;
3. esti influentat de televiziuni tampite;
4. esti platit de terte organizatii sa manifesti;
5. orice alta situatie.

In democratie exista alte parghii care pot fi folosite.
Datul in cap sau invadarea unei proprietati nu sunt parghiile alea…

Sa „demonstrezi” civilizat e una, sa devii caz penal e altceva.

ionisus 18-12-2013 - 12:39

Stai binisor cu teoria, cu practica e altceva, si asta ne omoara.Daca s-ar respecta dreptul romanilor asupra proprietatii si multe alte drepturi, nu s-ar ajunge la aceste situatii extreme.Toate rascoalele si revolutiile din istoria lumii au avut ca punct de pornire incalcarea drepturilor legitime ale unei majoritati a populatiei de catre cei care ai, sau pretind ca ai reprezinta. Nu este vorba de respectarea legii ci de abuzul de putere, incluzand aici si legiferarea de catre acesti gangsteri de-si zic politicieni, a unor ticalosii care sa-i acopere si sa le justifice hotiile.Superimunitatea cu care vor „alesii” sa-si asigure spatele, arata ca am dreptate.Si politricii nostrii se pricep la vorbe(unii), dar intre vorbele si faptele lor e o prapastie pe care nu o umple toara mizeria lumii.AMIN!

Mircea 18-12-2013 - 12:36

Militarii au dreptul si OBLIGATIA sa nu execute ordine ilegale iar daca le executa raspund ei nu cei care le-au dat. La revolutie militarii erau „educati” de PCR prin activisti cu scolile facute la „special” (adica terminau o facultate in 3 luni apoi faceau si liceul ceva mai repede). Militarii de azi au alte studii (toate la zi si cu colegi care pot demonstra asta) si cu exceptia sefilor nu sunt datori nici unui partid. Deci nu e asa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult