Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Achitat: Cioacă nu răspunde pentru violarea mail-ului Elodiei

Achitat: Cioacă nu răspunde pentru violarea mail-ului Elodiei

scris de M.A.
4 afisari

Cristian Cioacă a fost achitat în dosarul privind violarea mail-ului a fostei sale soţii, avocata Elodia Ghinescu.

Cristian Cioaca

Cristian Cioaca

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Braşov, Anda Sânpetru, Cristian Cioacă a fost achitat întrucât, conform Articolului 10, litera B din Codul de procedură penală, „fapta nu este prevăzută de legea penală”, transmite Mediafax. Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Avocata acestuia a cerut în instanţă achitarea clientului ei pe motiv că, atât timp cât avocata Ghinescu a fost declarată oficial moartă, existând un certificat de deces în acest sens, această infracţiune nu mai există.

Dosarul de violare a corespondenţei electronice a soţiei Elodia Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecătoria Braşov, în aprilie 2011, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în februarie 2009, alături de Adrian Niţu, pentru acces fără drept la sisteme informatice, restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi transferul neautorizat de date informatice. Cea de-a treia persoană cercetată în acest dosar a fost fostul coleg al lui Cristian Cioacă, Marius Sebastian Breazu, ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Braşov. Acesta însă nu a fost trimis în judecată, fiindu-i aplicată doar o sancţiune administrativă.qa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult