Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Asociere de rasunet in lumea avocaturii: Mateut – Budusan

Asociere de rasunet in lumea avocaturii: Mateut – Budusan

scris de Ziua Veche
180 afisari

Renumita casa de avocatura “Budusan, Baldea si asociatii” si cabinetul individual “Gheorghe Mateut” s-au asociat pentru a-si extinde aria de procesare pe domeniile penal si comercial, in mai multe regiuni ale tarii. Evenimentul a fost anuntat marti la Casa Capsa, la care au participat principalii avocati ai celor doua entitati si jurnalisti.


Avocatul Ovidiu Budusan (fost procuror sef al Sectiei Anticoruptie din Parchetul General) a declarat pentru Ziuaveche.ro ca la baza asocierii, care inglobeaza un numar de 30 de avocati, sta nevoia de formare a unor echipe mixte de specialisti in penal si comercial, pentru a evita situatiile in care un penalist sa apeleze la un coleg specializat pe comercial, in cazurile de coruptie sau de criminalitate economico-financiara, care implica o dubla specializare. Profesorul Gheorghe Mateut a declarat: “Ne-am propus sa formam specialisti si nu doar detinatori ai unor diplome”. Intrebat de Ziuaveche.ro la ce ajuta formarea unor avocati specializati, in conditiile in care justitia a devenit o loterie, care poate da orice solutie fara sa tina cont de probele din dosar, avocatul Gheorghe Mateut a replicat: “Trebuie sa impunem profesionalismul in fata organelor judiciare, a instantelor. Vrem sa schimbam mentalitalitatile. Apararea a suferit multa vreme din cauza avocatilor. Profesionalismului apararii i se va impune cu timpul profesionalismul instantelor”. In legatura cu preconizatele modificari la Codul fiscal, avocatul Adrian Moca a precizat ca din cauza instabilitatii legilor fiscale “oamenilor le e greu sa-si faca planuri in materia afacerilor, din pricina imposibilitatii de a prezice ceea ce se va intampla in materia fiscalitatii”. In ce priveste masurile de combatere a evaziunii fiscale intentionate de stat, s-a aratat ca “sunt demersuri care pe termen lung nu se stie daca vor aduce un bine”, intrucat pedepsele privative de libertate in detrimentul recuperarii prejudiciilor nu sunt rentabile pentru buget. Vorbitorii au raspuns intrebarilor legate de taxele la care avocatii sunt obligati sa le plateasca catre baroruri, dar si despre obligarea avocatilor definitivi de a urma permament cursuri de pregatire profesionala la un institut al Uniunii Barourilor. Budusan a afrimat ca sistemele de taxare trebuie sa existe intr-o breasla, pentru buna functionare a ei, insa “cuantumul practicat poate fi discutat”. Despre modificarile la legea avocaturii, prin care toti avocatii vor trebuie sa mearga an de an la “scoala”, profesorul Mateut a apreciat ca este “o prevedere exagerata”, asistenta amuzandu-se pe ideea ca inclusiv Mateut ar putea fi obligat sa se apuce de invatat pentru a nu fi exclus din profesie.

 

0 comentariu

tomescu 04-05-2010 - 14:23

antedare sau…plastografie sa nu spun fals

calibrel 04-05-2010 - 19:52

tine-te tare, Alistare! succese si la mai mare. poate ajungi la csm-isti ca sa-i trezesti si pe aia la viata.

george nemteanu 04-05-2010 - 21:22

O noua dovada care se alatura multor altora. Toate demonstreaza ca ANI devenise instrumentul de politie politica in mainile lui Basescu si lacheilor sai. Urmareau cu cinism tavalirea adversarilor politici sau criticilor puterii.

iov 05-05-2010 - 05:35

Campania dusa impotriva ANi are efectul secundar. In timp ce unii se grabesc sa arate cu degetul spre ea, noi, cei cu declaratia de avere ajustata la politica timpurilor, ne gandim ca ANi are dreptate.Alistar,de ce sa nu fie declaratia ta de avere publica? M-am mirat si eu cand am vazut declaratia de avere a lui Alistar. Cum reusesc unii oportunisti ONG-isti un trai atat de bun, doar prin garagara de pe urma proiectelor de tot felul tinute pe banii fundatiilor. Doar numele ONG-ul lui Alistar face aluzie la transparenta, el si sotia sa vor opacitate pe avere. De ce?
Nu-i asa ca gargara ta e pentru altii!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult