Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Administratorul de facto al Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, arestat preventiv

Administratorul de facto al Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, arestat preventiv

scris de Cristian Vultureanu
182 Afisari

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis în parte, miercuri seară, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pe numele controversatului om de afaceri Cornel Dinicu, cel care înfiinţase şi care administra, în fapt, complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani. Ceilalţi doi inculpaţi au primit mandate de arest la domiciliu în dosarul în care cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru în dosarul privind incendiul în care au murit opt oameni.

Cornel Dinicu, Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Reprezentanţi ai Parchetului au declarat, pentru News.ro, că magistraţii Judecătoriei Ploieşti au emis, miercuri seară, mandat de arestare preventivă pe numele lui Cornel Dinicu. Administratorii din documente ai pensiunii de la Tohani, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, au primit mandate de arestare la domiciliu.

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă, putând fi contestată.
 

 
Decizia magistraţilor a fost luată în urma unei înfăţişări care a durat câteva ore. Cei trei inculpaţi – Cornel Dinicu, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie – care fuseseră reţinuţi, marţi seară, au fost scoşi din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, iar miercuri au fost duşi din nou la audieri, înainte de formularea propunerii de arestare preventivă. 
 
Alte trei persoane fizice au fost audiate în dosar, fiind urmărite penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu în formă continuată. Este vorba despre fostul primar al comunei Gura Vadului Constantin Lungu, actualul primar, Nicolae Marius Sora, şi o funcţionară de la serviciul de urbanism din Primăria Gura Vadului. După audierile care au avut loc marţi seară, cei trei au plecat fără a se fi luat vreo măsură preventivă în ceea ce îi priveşte. Aceştia sunt acuzaţi că, în condiţiile în care construcţiile din componenţa Fermei Dacilor au fost ridicate, în perioada anilor 2013-2014, fără autorizaţie de construcţie, în anul 2020 au emis un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, ”atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS