Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Adrian Năstase cere contopirea pedepselor sale definitive

Adrian Năstase cere contopirea pedepselor sale definitive

scris de C.S.
3 afisari

Adrian Năstase cere Tribunalului Bucureşti contopirea celor două condamnări definitive pe care le-a primit, apelând la noile prevederi ale Codului Penal. Fostul premier ar putea ieşi din închisoare peste opt luni.

Adrian Năstase ar putea ieşi din închisoare peste 8 luni.

Avocaţii lui Năstase au introdus miercuri, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de contopire a pedepselor primite de clientul lor în dosarele cunoscute ca „Trofeul Calităţii” şi „Zambaccian„.

În urma judecării acestei cereri, fostul premier ar putea primi un spor de pedeapsă, după contopirea efectivă a pedepselor.

Cazul va fi judecat potrivit prevederilor din noile coduri, cel penal şi cel de procedură penală, termenul stabilit pentru debutul dezbaterilor fiind în 3 februarie. Noile coduri intră în vigoare la 1 februarie.

Instanţa supremă i-a condamnat în 6 ianuarie, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, în seara acelei zile, la Penitenciarul Rahova.

Fostul premier ar putea să execute mai puţin de un an de închisoare, după condamnarea la patru ani în dosarul „Zambaccian„, el putând cere eliberarea condiţionată după 16 luni, din care i-ar putea fi scăzute cele opt luni de detenţie din dosarul „Trofeul calităţii”.

Ar rezulta, astfel, patru ani de închisoare, cu posibilitatea ca judecătorul care va analiza cererea de contopire a pedepselor să aplice, dacă va considera necesar, un spor de pedeapsă.

El are dreptul să ceară liberarea condiţionată după ispăşirea unei treimi din pedeapsă dat fiind că are peste 60 de ani.

7 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-01-2014 - 18:37

Asta , vrea sa-l prinda pe Qioerpeck , in intimitatea alcovului de la Rahova Enterpreise !

ValVerde 23-01-2014 - 18:41

Una peste alta a inceput sa-i placa, are o gramada de prieteni intimi pe acolo si vrea sa stea mai mult…

Titircă Inimăbună 23-01-2014 - 19:15

Numai _ulla si _izda se contopesc bine (sunt pedepse divine, ia sa fi fost fara sex si ne imnulteam prin inmugurire, nu era mai bine?) dar pedepsele ordinare nu nenica, mai ales la PSD-ist, nu si nu!

pathfinder 24-01-2014 - 11:08

Pai nu vezi ca numai la „contopiri” ii sta mintea…

Titircă Inimăbună 23-01-2014 - 19:20

LA ANALIZA CERERII, CONSTATAM CA SE IMPUNE UN SPOR DE PEDEAPSA DE 10 ANI,

ca era recidivist, lpus unul de 20 de ani pentru tradare, cu optiunea pentru pedeapsa capitala la cererea criminalului.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 23-01-2014 - 20:30

Cred ca, la auzul acestei stiri, manifestantii din Ucraina, isi vor lasa grijile lor autohtone in plata Domnului, si vor navali la noi ca sa se lupte cu autoritatile noastre la auzul acestor mirsevii mega-galactice, dar si pentru motivul ca la noi, cetatenii romani, sufera de o grava boala, de un tip nou de cancer : parapasivitate ! Ce-or sa-si spuna ucrainenii : ia uite, bah, pentru ce ne omorim noi cu ai nostri ! Pai la rumuni e mai groasa de un trilion de ori decit la noi. Mai bine mergem la bucuresti sa le aruncam molotoave in birouri si sa le calcam in picioare politia, decit sa ne pierdem timpul de pomana la noi, la Kiev. Ne doare-n fix de cine fura, cine ciordeste, cine omoara, cine distruge tara, noi mincam seminte, bem pepsic la doua litre si ne uitam la televizor la Bianca Dragusan si sclavul ei Slav. M ? Ce-a zis NasCase ? Vrea sa fie liber ? Ei si ? Cine-a mai ciordit o suta de milioane de euro ? E, ma doare-n huhulic de emotie ! Nu ne intereseaza, bah, cine ne calca in picioare. Daca vrea cineva sa manifesteze s-o faca, noi ne uitam la televizor si miine mergem la promotie la tigai de teflon care nu se lipesc ! Ia uite, iar e Simona Senzual la Bendeac ! Ce craci si ce pantofi cui are; i-auzi, s-a cuplat cu un fotbalist de la Galati ! Hai ca-i tare; ia mai lasati-ne cu poltica ca noi suntem ocupati cu probleme mai serioase ! „Breaking news ! In cartierul Plumbuita un cetatean a carui nume nu-l stim deocamdata decit porecla, Huhu, a cazut intr-un canal parasit, fiind alergat de o haita de maidanezi ! Va vom tine la curent !” E ? Asta, mai treaca-mearga, e o stire ! Speram ca cineva sa premieze acei maidanezi pentru efortul lor eroic de-a curata societatea noastra romaneasca bolnava de paraziti mizerabili !

vic 24-01-2014 - 19:09

bombonel si justitia!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult