Adrian Severin, la DNA

scris de C.P.
3 afisari

Fostul europarlamentar Adrian Severin s-a prezentat vineri la DNA, declarând la ieșire că procurorii l-au pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani, în dosarul în care sunt cercetați și doi dintre foștii săi asistenți.

Cazul Adrian Severin. De ce acuză DNA Parlamentul European

Cazul Adrian Severin. De ce acuză DNA Parlamentul European (foto Mediafax)

Adrian Severin a explicat că procurorii au extins urmărirea penală și l-au pus sub acuzare pentru complicitate la spălare de bani, în legătură cu modul în care au fost cheltuiți banii primiți de la Parlamentul European pe realizarea unor studii.

„Astăzi s-a extins în sensul că, de data asta, nu sunt autor, sunt complice la faptul că cei care au primit bani pentru aceste studii au făcut alte contracte cu alții, nu cu mine, și că prin aceste contracte s-ar fi dorit să se spele bani veniți de la mine. Eu nu înțeleg. (…) Nu eu am plătit banii, nu eu încheiam contractele, ci asistenții mei”, a declarat Adrian Severin.

Adrian Severin a precizat că acest dosar este o continuare a dosarului în care a fost trimis deja în judecată, iar procurorii i-au pus sechestru pe conturi.

„Culmea este că mi-au pus sechestru și pe conturile de salarii. Voi contesta, pentru că eu nu am venituri de sute de milioane. Toate veniturile mele sunt din activități profesionale și în special din salarii. La ora actuală, venitul meu însumat este de aproximativ de o mie și ceva de euro, salariul de profesor. Dacă o să-mi blocheze conturile, nu mai am cu ce să plătesc întreținere, chirie”, a spus Severin.

DNA a anunțat joi că Anne Rose Marie Jugănaru, secretar de stat în Ministerul Mediului, și Florentin Leontin Abraham, nepot al avocatului Pavel Abraham, au fost puși sub acuzare de DNA pentru spălare de bani, infracțiune săvârșită pe vremea când erau asistenți ai europarlamentarului Adrian Severin.

Potrivit, în perioada martie 2007 — noiembrie 2010, Adrian Severin a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte din Parlamentul European, 20 de contracte de consultanță cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii.

În aceeași perioadă, Anne Rose Marie Jugănaru, Florentin Leontin Abraham și o altă persoană au acționat în vederea disimulării originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontările frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de către societățile din grup către o fundație, prin încheierea unor contracte fictive de pregătire și instruire a personalului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult