Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Adrian Severin, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Adrian Severin, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

scris de M.A.
0 afisari

Europarlamentarul Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de luare de mită şi trafic de influenţă.

Adrian Severin la DNA

Adrian Severin, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

El ar fi acceptat să primească 100.000 de euro pentru a depune amendamente în comisiile de specialitate ale PE, în sprijinul intereselor unor presupuse firme. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2010 – martie 2011, inculpatul Adrian Severin, în calitate de membru în Parlamentul European, a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte şi a votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, pe de altă parte. La suma menţionată se adăuga şi suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente.

În contextul discuţiilor din perioada ianuarie – martie 2011, inculpatul Adrian Severin le-a pretins celor două persoane, potrivit înţelegerii, suma de 12.000 euro, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra a doi deputaţi din Comisia Juridică, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din legislativul european, precum şi asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina să introducă un amendament la proiectul de Directivă al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, în sensul intereselor clienţilor companiei pe care cei doi susţineau că o reprezintă. În vederea încasării sumei 12 000 euro, inculpatul Adrian Severin a emis o factură pe care a trimis-o pe email uneia din cele două persoane.

În ceea ce priveşte suspiciunea săvârşirii, de către Adrian Severin, alături de alte persoane, a unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, cercetările continuă într-un dosar separat, disjuns din prezenta cauză.

Dosarul finalizat a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

2 comentarii

UnUL 11-09-2013 - 21:03

Era timpul ca escrocul asta ordinar, care ne-a facut de rasul coanei Europa, sa plateasca. (Din pacate „cati ca el”!)

Antibasistul 12-09-2013 - 05:43

Acest jiidan A. Severin NESIMȚIT, NERUSINAT, NECINSTIT ar trebui sa stea cel puțin 10 ani la puscarie, in celula cu chiorul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult