Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Adriean Videanu, cercetat pentru abuz în serviciu

Adriean Videanu, cercetat pentru abuz în serviciu

scris de C.S.
74 Afisari

Adriean Videanu este cercetat de PICCJ pentru abuz în serviciu. Fostul primar al Capitalei ar fi implicat într-un dosar mai vechi privind o dispoziţie de demolare a unei clădiri.

Adriean Videanu, cercetat pentru abuz în serviciu.

Adriean Videanu, cercetat pentru abuz în serviciu.

Potrivit Mediafax, Judecătoria Sectorului 5 a admis, în 4 septembrie, plângerea formulată de SC Ruxandra Trading SRL, în contradictoriu cu Adriean Videanu, şi a desfiinţat o ordonanţă de clasare din 20 martie a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, menţinută în 6 mai, de un procuror ierarhic superior.

Instanţa a dispus trimiterea dosarului la Parchet, „în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave faţă de suspectul Videanu Adriean”. Decizia este definitivă, astfel că dosarul va fi trimis procurorilor, după redactarea motivării.

În plângerea depusă la Parchet erau vizaţi trei angajaţi ai Primăriei Capitalei, respectiv arhitectul şef, directorul Direcţiei Inspecţie şi directorul Direcţiei Juridice, dar cercetările s-au extins ulterior şi la primarul general de la acea vreme, Adriean Videanu.

Societatea Ruxandra Trading SRL arăta în plângere că a fost prejudiciată cu 3,7 milioane de euro, din cauza unui act administrativ emis de Primăria Capitalei, în mandatul lui Adriean Videanu, prin care s-a dispus demolarea unei clădiri ce aparţinea acestei firme. Potrivit acelui document, clădirea ar fi fost construită fără autorizaţie, pe un teren proprietatea municipiului Bucureşti, pe care Primăria Capitalei urma să construiască sediul Liceului Francez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult