Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Adriean Videanu si Emil Boc, la DNA Ploiești

Adriean Videanu si Emil Boc, la DNA Ploiești

scris de B.C.R
10 afisari

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, si Emil Boc s-au prezentat joi dimineață la sediul DNA Ploiești, el fiind citat în calitate de martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru fapte de corupție.

Adriean VideanuVideanu a spus, răspunzând unor întrebări, că a venit în calitate de martor, refuzând să facă alte comentarii.

„Ce voi declara, declar în fața domnilor procurori”, a spus Adriean Videanu.

În urmă cu aproximativ o oră, la sediul DNA Ploiești a ajuns și alt fost ministru al Economiei, Ion Ariton, acesta fiind citat tot în calitate de martor în același dosar.

Procurorii susțin că, în 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare, a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere — secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan — în sensul obținerii de bani pentru partid.

„Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică unor firme dispuse să „cotizeze” pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ștefan și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană”, precizează DNA într-un comunicat.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință, spun anchetatorii.

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga și a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică unor diverse societăți indicate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult