Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Afacerea “Taraba” se lasă cu arestări la Eforie (VIDEO)

Afacerea “Taraba” se lasă cu arestări la Eforie (VIDEO)

scris de Doru Dragomir
26 afisari

Trei persoane, printre care si seful Serviciului Control din cadrul Primariei Eforie au primit, marti seara (3 iulie) mandate de arestare pentru fapte de coruptie, iar pe numele altor doua persoane a fost dispusa masura de a nu parasi localitatea de domiciliu.

Decizia magistartilor constanteni vine dupa ce ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – serviciul judetean anticoruptie Constanta, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta si sprijiniti de SRI, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Constanta si DIAS Constanta au prins in flagrant cinci persoane care au pretins si au primit bani pentru acordarea de autorizatii de functionare si spatii comerciale de inchiriat in Eforie Nord, pentru perioada sezonului estival. Totul a plecat in urma cu doua zile, cand ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Constanta au  sesizat Parchetul cu privire la faptul ca Constantin Custura si Cornel Vasadi, cu sprijinul lui Marius Pavalachi – sef al Serviciului de Control din cadrul Primariei Eforie faciliteaza incheierea ilegala de contracte pentru spatiile apartinand domeniului public, primind in schimb sume de bani cuprinse intre 2000 si 3000 de euro pentru fiecare spatiu inchiriat. Astfel ca, dupa o desfasurare impresionanta de forte la Eforie, actiunea s-a soldat cu prinderea in flagrant a lui Constantin Custura, care primea 2000 de  euro, a lui Cornel Vasadi, cand primea 1800 de euro, impreuna cu Iulian Ionut Smoc, dar si inspectorul Marius Pavalachi, care primea suma de 18000 de lei.

In plasa anchetatorilor a cazut si Bogdan Dan, administrator al unei societati comerciale care se ocupa de inchirierea spatiilor comerciale din Eforie.

Aseara, tarziu, magistratii de la Tribunalul Constanta au decis arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile a lui Marius Pavalachi, Bogdan Dan şi a lui Cornel Vasadi. In ceea ce-l priveste pe Constantin Custura, judecatorii au dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, iar lui Iulian Ionut Smoc ii este interzisa parasirea tarii. Decizia nu este definitivă si poate fi atacata cu recurs.

3 comentarii

Europeanuul 04-07-2012 - 12:29

Sint convins (in proportie de 90%) ca se incaseaza spagi si pentru acordarea locurilor la tarabe. Insa sper ca probele sa nu fie limitate la filmuletul cu Bogdan Dan postat in articol.

Europeanuul 04-07-2012 - 12:34

Stiri de ultima ora (attn: Liviu & Co).

Oficiul European de Lupta Antifrauda, OLAF, si-a prezentat marti raportul pe 2011. Datele sunt pe ultimii cinci ani si arata ca OLAF a trimis autorittilor romne, spre cercetare, 225 de cazuri, cele mai multe intre tarile UE (in valoare de mai multe sute de milioane in euro)

In acelasi timp insa, avem un numar foarte mic de condamnari in dosarele de fraude cu bani europeni.

Sin curios care va fi reactia lui Adriean Videanu, Regina Vamilor Vasile Blaga si luptatoarea impotriva coruptiei dna Monica Macovei.

cip 06-07-2012 - 21:37

asta e frate daca au facuto sa suporte consecintele

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult