Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Alin Țucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, reținut de DNA

Alin Țucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, reținut de DNA

scris de D.P.
2 afisari

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu a fost reținut luni de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru luare de mită și complicitate la dare de mită (două infracțiuni).

Alin ȚucmeanuÎn același dosar a fost reținut și omul de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentant de fapt al unei societăți comerciale, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de dare de mită.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Țucmeanu este acuzat că, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a acceptat, în perioada iulie-noiembrie 2015, promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea inculpatului Cristinel Spiridon Vodislav, pentru a aproba finanțarea unui contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească și societatea reprezentată de acesta din urmă.
De asemenea, procurorii spun că Țucmeanu l-a ajutat pe Vodislav să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract și a insistat pe lângă acestea, asigurându-le de ‘seriozitatea’ omului de afaceri și de faptul că el își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

Potrivit DNA, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Alin Țucmeanu și Cristinel-Spiridon Vodislav vor fi prezentați, marți, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult