Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, îl acuză pe generalul SRI Florian Coldea

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, îl acuză pe generalul SRI Florian Coldea

scris de C.S.
16 afisari

Fosta șefă a DIICOT îl acuză pe șeful interimar al SRI că i-ar fi cerut să intervină în dosarul lui Ovidiu Tender.

Şefa DIICOT, Alina Bica, reţinuţă de DNA

Alina Bica

Fostul şef al DIICOT, Alina Bica, merge cu acuzaţiile până la actualul director interimar al serviciului, generalul Florian Coldea, despre care susţine că a dorit ca dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender să aibă o anumită finalizare.

Alina Bica a declarat că Florian Coldea dădea indicații în dosarul lui Ovidiu Tender. De asemenea, fosta șefă a DIICOT spune că avea microfoane în birou. ”Coldea mi-a cerut să intervin pentru Tender. I-am spus domnului Coldea că este exclusă achitarea”, a declarat Bica în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Bica a făcut declarațiile în fața instanței în ziua în care procurorii anticorupție au cerut un nou mandat de arestare pentru 30 zile pentru că ar fi intervenit în dosarul lui Ovidiu Tender.

Mai mult, ea a declarat că acestea nu au fost singurele presiuni. Alți doi deputați ar fi făcut presiuni pentru o eventuală achitare a lui Tender.

Potrivit fostei șefe a DIICOT, Coldea i-ar fi solicitat o condamnare cu suspendare pentru Tender în contextul în care ea i-a explicat că dosarul este foarte bine organizat iar achitarea nu este posibilă.

Însă, conform magistraților, declarațiile Alinei Bica nu se susțin având în vedere faptul că înainte de o eventuală pronunțare în dosarul lui Tender ar fi schimbat dosarul la un alt procuror care ar fi făcut ce i-a cerut fosta șefă a DIICOT.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult