Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ambasadorul Germaniei: “Slabirea ANI va fi observata in capitalele europene”

Ambasadorul Germaniei: “Slabirea ANI va fi observata in capitalele europene”

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim, trimite un semnal parlamentului roman. El spune intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei ca investitorii germani sunt interesati de Romania, dar se lovesc de birocratie si coruptie si ii avertizeaza pe parlamentari ca slabirea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) va fi observata in capitalele europene.


La intrebarea: Guvernul roman va aplica de asemenea masuri de austeritate – inclusiv taieri de pensii si salarii. Credeti ca aceste masuri severe ar fi putut fi evitate? Ambasadorul raspunde: “Sincer cred ca, in general, reducerile de cheltuieli si in privinta angajatilor nu ar fi putut fi evitate. Este extrem de necesar ca guvernul roman sa reduca cheltuielile publice. Cum reduc a ceste cheltuieli ramane la latitudinea lor, nu au nevoie de lectii de peste granita.

Dar ca masuri drastice trebuie luate este un fapt si nu tine de vointa politica. In Germania tocmai finalizam un program care presupune ca, pana in 2011, bugetul nostru va fi redus cu 10 miliarde de euro. Acestea sunt masuri foarte dificile, asa ca stam cu totii in aceeasi barca si suntem din acest punct de vedere pe deplin alaturi de guvernul roman”.  

“Guvernul roman a optat sa nu creasca taxele – ceea ce coincide, in acest moment, cu strategia germana, aceea de a reduce cheltuielile si de a nu creste taxele – dar cum rezolvam criza prin diferite masuri, ramane la latitudinea fiecarui guvern si nu vreau sa ofer lectii”, mai spune diplomatul german.

 

Integral pe evz.ro

0 comentariu

Roman 05-05-2010 - 16:27

Este printre singurii romani de azi care se pot numi cu adevarat Roman. este un caz unic care ne face cinste si in fata caruia toti politicienii din Romania ar trebui sa stea in GENUNCHI !

gogu 06-05-2010 - 02:33

da dracu transnistria si aia sudul basarabiei cum e normal e absurd un petec dincolo de nistru in timp ce 20 la suta din basarabia adevarata e tinuta captiva de ucraina data de stalin

empyrion 06-05-2010 - 02:48

In caz ca nu stii, inca in Transnistria sunt majoritari Romanii (majoritate relativa din cauza politicii de deznationalizare), in timp ce in basarabia de sub am pierdut majoritatea de mult. Tu ce teritoriu ai da? Unul in care suntem majoritari pentru unu cu 1 milion de minoritari?

nelloti 06-05-2010 - 12:39

Bravo , domnule Ghimpu. Putini Romani sunt cu adevarat Romani!

Iulia 07-05-2010 - 10:32

… un om politic care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume.

Felicitari, Domnule Ghimpu!

dans 07-05-2010 - 11:08

Domnule Ghimpu daca veti dori sa candidati la presedentia Romaniei eu va votez, si chiar va recomand sa faceti acest lucru. De mult timp nu am mai vazut un om cu atata verticalitate, un om care chiar crede in realizarea idealului romanesc. Rusine guvernantilor nostri ca nu au facut nimic pentru Moldova sau pentru tara timp de 20 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS