Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Anca Boagiu şi Mircea Băsescu audiaţi la DNA în dosarul Agigea

Anca Boagiu şi Mircea Băsescu audiaţi la DNA în dosarul Agigea

scris de D.S.S.
1 afisari

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor,  şi Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, vor fi audiaţi la DNA ca martori în dosarul „Agigea”.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, spune că DNA nu a făcut niciun control la firma sa din Agigea şi că nici nu a fost citat să vină la audieri.

ANCA BOAGIU SI MIRCEA BASESCUÎn urma operaţiunii „Containerul“, declanşată luna trecută sub coordonarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a dus la demiterea şi arestarea preventivă a fostului secretar al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu.

Alături de Mironescu, alte 28 de persoane acuzate în dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanţa se află în arest.

Anchetatorii vor să afle contextul în care numele celor doi au apărut în stenogramele aflate în posesia procurorilor anticorupţie.
În aceleaşi stenograme mai este menţionat şi numele fostului ministru al Transporturilor Radu Berceanu, care ar putea, de asemenea, să fie chemat la audieri.
Senatorul PDL Mircea Banias, cercetat în libertate în acest caz, a declarat la Realitatea TV că nu ştie ce legătură ar putea să aibă Anca Boagiu şi Mircea Băsescu cu ancheta DNA referitoare la Portul Constanţa.

Mircea Băsescu a declarat în urmă cu două săptămâni că este verificat la sânge de autorităţi. Acesta a spus că firma lui trece prin mai multe controale lunare, dar că nu este deranjat de aceste proceduri.
În acelaşi interviu, Mircea Băsescu a mărturisit că Traian Băsescu l-a sunat pentru a se interesa de scandalul din port.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult