Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Directorul general APIA, ridicat de procurorii DNA

UPDATE Directorul general APIA, ridicat de procurorii DNA

scris de S. P.
3 afisari

UPDATE Directorul general al APIA, Dorel Gheorghe Benu, a fost ridicat miercuri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi va fi dus la sediul DNA Suceava pentru audieri

Anchetă DNA la APIA

Anchetă DNA la APIA (foto: business24.ro)

Surse judiciare susţin că în acest dosar ar fi implicaţi mai mulţi directori APIA, respectiv directorul general APIA Bucureşti, un alt director din aparatul central, directorul APIA Suceava, mai mulţi funcţionari ai instituţiei, medici veterinari, poliţişti şi fermieri, precum şi şeful IPJ Suceava.

UPDATE Procurorii DNA efectuează percheziţii la 13 adrese din Bucureşti şi judeţele Suceava şi Dâmboviţa, într-un dosar de corupţie cu fonduri alocate prin APIA.

‘Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local şi oameni de afaceri. În cursul dimineţii de 4 iunie, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 13 locaţii situate în municipiul Bucureşti, judeţele Suceava şi Dâmboviţa, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice şi persoane juridice’, se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

În această cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA efectuează percheziţii la sediul APIA Central şi la APIA Suceava, precum şi la Direcţia Sanitară Veterinară.

Acţiunea vizează nereguli în peste 240 de dosare de acordare a sprijinului financiar pentru exploataţii agricole şi zootehnice care nu desfăşurau astfel de activităţi, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că sunt suspectate aproximativ 20 de persoane, printre care şi un agent de poliţie, un fost primar din Câmpulung Moldovenesc şi un medic veterinar.

Toate persoanele suspectate vor fi duse la DNA Suceava pentru audieri, au mai precizat aceleaşi surse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult