Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Andrei Plăcintă a fumat cannabis în liceu

Andrei Plăcintă a fumat cannabis în liceu

scris de A.P.
3 afisari

Andrei Plăcintă, fiul senatorului PDL Sorina Plăcintă, a recunoscut, luni, la Tribunalul Bucureşti, că a consumat alcool şi a fumat cannabis, pe vremea când urma cursurile unui liceu în Elveţia.

Andrei Placinta

Andrei Placinta (Foto: xgym.ro)

Andrei Plăcintă a fost audiat de judecători în dosarul în care este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie 2010, când şi-a agresat prietena în zona Berzei din Capitală. În timpul audierii, el a fost întrebat de instanţă dacă a consumat vreodată substanţe interzise. Andrei Plăcintă a recunoscut că la vârsta de 15-16 ani, pe când urma cursurile unui liceu din Elveţia, a fumat cannabis şi a consumat alcool, însă doar în timpul vacanţelor şi doar în Elveţia, unde consumul este legal.

În continuare, Andrei Plăcintă a relatat varianta sa despre cele întâmplate pe strada Berzei, în decembrie 2010. Astfel, el susţine, potrivit Agerpres, că în seara de 6 decembrie 2010 a fost sunat de prietena sa, care i-a solicitat o întâlnire, pentru a-i returna o datorie de 200 de lei. S-au întâlnit pe strada Berzei, în maşina lui, iar discuţia a fost amicală, dar apoi au început să se certe, după ce tânăra i-a mărturisit că are un nou prieten.

Andrei Plăcintă i-a cerut telefonul, pentru a-i suna prietenul, fata a fost de acord, apoi s-a răzgândit şi a început să ţipe, când el a căutat în agendă numărul acelui prieten. Situaţia a degenerat, tânăra a ieşit din maşină, a continuat să ţipe în mijlocul străzii, el a ieşit după ea, moment în care de ei s-au apropiat mai mulţi bărbaţi de pe stradă. Andrei Plăcintă susţine că s-a speriat, a intrat în panică şi i-a tras o palmă fetei. Andrei Plăcintă a mai spus că bărbaţii care s-au apropiat erau ameninţători şi aveau asupra lor cuţite şi arme albe. El a fost nevoit să urce în maşină şi a plecat, apoi s-a răzgândit şi s-a întors pentru a-şi recupera prietena, dar a fost atacat de acei bărbaţi şi chiar împuşcat. Audierile în acest dosar vor continua pe 10 octombrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult