Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Adrian Sobaru, angajatul TVR care a atacat Guvernul, plasat în arest la domiciliu

Adrian Sobaru, angajatul TVR care a atacat Guvernul, plasat în arest la domiciliu

scris de A.B.
5 afisari

Adrian Sobaru, angajatul TVR care a atacat ieri clădirea Guvernului, a fost plasat în arest la domiciliu. Electricianul este acuzat de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Adrian Sobaru a rupt poarta de acces în Palatul Victoria.

Adrian Sobaru a rupt poarta de acces în Palatul Victoria. (foto: ProTV)

Sobaru a forțat, la volanul mașinii sale Dacia Break, una dintre cele două porţi centrale ale Palatului Victoria. Autoturismul a pătruns în curtea Guvernului, unde a mai mers câţiva zeci de metri, după ce inițial a rupt bariera de acces. Sobaru a fost imobilizat de jandarmi şi dus la Secţia 1 pentru a fi audiat. Sobaru le-a strigat jandarmilor care l-au reţinut: “Vă place cum arată ţara asta?”

Procurorii l-au audiat mai multe ore pe Adrian Sobaru. El va putea părăsi locuinţa doar atunci când poliţiştii sau magistraţii îi vor cere acest lucru, pentru îndeplinirea formalităţilor judiciare.

Întrebat de jurnalişti de ce a recurs la gestul de ieri, Adrian Sobaru a declarat: „Îmi iubesc ţara asta şi copiii ăştia!”.

Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat. TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl priveşte pe Sobaru, având în vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Române.

Sobaru a devenit cunoscut în 2010, după ce s-a aruncat de la balconul Parlamentului în timpul unui discurs al Premierului Emil Boc, în semn de protest.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult