Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ANI a sesizat Parchetul în cazul Ecaterina Andronescu

ANI a sesizat Parchetul în cazul Ecaterina Andronescu

scris de P.C.R.
3 afisari

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul instanţei supreme în cazul Ecaterinei Andronescu pentru conflict de interese, deoarece în timpul mandatului de ministru a fost şi manager în cadrul unui proiect POSDRU, funcţie în baza căreia a încasat suma de aproape 40.000 de lei.

ecaterina_andronescu_ani

foto: raspandaku.ro

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu în 11 martie 2011, cu privire la nerespectarea de către Ecaterina Andronescu, rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti, a regimului juridic al conflictului de interese, transmite Mediafax.

Potrivit ANI, din 2004, Andronescu exercită funcţia de rector şi ordonator de credite al Universităţii Politehnica. În perioada 2000 – 2003 şi, respectiv, 2008 – 2009, mandatul de rector şi ordonator de credite al Universităţii din Bucureşti a fost întrerupt pentru îndeplinirea demnităţii publice de ministru al Educaţiei şi Cercetării, respectiv, al Educaţiei, Cercetării şi Inovării. În prezent, Ecaterina Andronescu se află în exercitarea celui de-al patrulea mandat consecutiv de parlamentar (1996 – 2008 – deputat şi 2008 – prezent – senator).

Andronescu a fost informată în 8 aprilie cu privire la declanşarea procedurii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Aceasta s-a prezentat în 27 mai la sediul ANI, unde a luat cunoştinţă de faptul că au fost identificate elemente în sensul existenţei conflictului de interese, precum şi de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare şi a depus la dosarul cauzei punctul de vedere al persoanei evaluate.

„În legătură cu proiectul invocat de ANI, eu am depus acest proiect în mai 2008, în calitatea mea de rector la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Este un proiect pe fonduri structurale, din care cca 130 de doctoranzi ai Universităţii Politehnica obţin, timp de trei ani, o bursă în valoare de 1850 de lei pe lună, pentru elaborarea tezei de doctorat”, a spus Ecaterina Andronescu, la Realitatea TV.

Ea susţine ar fi avut obligaţia să semneze acest proiect pentru că, în conformitate cu Ghidul de Informaţii, proiectul este asumat de reprezentantul legal al universităţii.

„Numirea mea ca manager a fost făcută de biroul Senatului. Nu m-am autonumit în această funcţie de manager de proiect. Proiectul a fost aprobat în septembrie 2008, iar pe toată perioada de la aprobarea proiectului şi până am ieşit din poziţia de ministru, nu am luat niciun leu din acest proiect. Proiectul este acum în derulare şi se finalizează la 1 octombrie 2011″, a explicat Andronescu.

În ceea ce priveşte incompatibilitatea între funcţia de rector şi statutul de senator, Andronescu spune că s-a adresat comisiilor juridice de la Senat şi Camera Deputaţilor, iar Comisia a emis un document oficial din care rezulta că nu sunt se află în stare de incompatibilitate.

„Voi dovedi tot cu documente. Mă voi adresa justiţiei. Voi ataca decizia ANI în justiţie”, încheie senatorul PSD.

2 comentarii

Marian 03-06-2011 - 09:14

Vedeti ce patiti domnilor PSD-isti daca aveti numai corupti in conducerea partidului? Va joaca Zeus cum vrea muschii lui.
Androneasca este vicepresedinte si tot dadea diplome de doctor si facea favoruri unor oameni din PDL ca sa-i tina ea aproape. Uite ca i-a venit randul nimfomanei. Prietenii stiu de ce.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult