Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ANI cauta cei 200.000 euro ai senatorului Catalin Voicu

ANI cauta cei 200.000 euro ai senatorului Catalin Voicu

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Surse avizate ne-au informat ca Agentia Nationala de Integritate a inceput verificarea averii senatorului PSD Catalin Voicu, ca urmare autosesizarii din presa in legatura cu suma de 200.000 euro despre care acesta a declarat ca ar fi imprumutat-o de la afaceristul Costel Casuneanu, pentru a-l ajuta pe finul sau Dan Radu Floarea sa finalizeze niste lucrari de constructie pentru un campus universitar de la Targu Jiu, lucrari ale caror costuri nu fusesera onorate de beneficiarul Ministerul Invatamantului.


Audiat de DNA, finul Dan Radu Floarea a sustinut ca a inapoiat cei 200.000 euro nasului Voicu, insa despre aceasta suma nu se face nicio mentiune in declaratiile de avere ale senatoului PSD. Dan Radu Floarea a fost interceptat in mai multe randuri de anchetatorii DNA, in discutii purtate cu senatorul Catalin Voicu. Procurorii anticoruptie sustin ca Radu Floarea ar fi fost chemat de urgenta la Bucuresti de catre Voicu, atunci cand acesta a aflat ca face obiectul cercetarilor penale legate de doua transe de bani primite de la Voicu (60.000 euro si 200.000 euro) si au lasat sa se inteleaga ca intalnirea care a urmat ar fi fost o tentativa de influentare a martorilor. In sensul construirii unui alibi, in care sa se acrediteze ideea ca banii de la Casuneanu au fost un imprumut si nu o plata pentru cumpararea de influenta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult