ANI: Lucia Hossu Longin, membru în CA al SRTv, incompatibilă | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ANI: Lucia Hossu Longin, membru în CA al SRTv, declarată incompatibilă

ANI: Lucia Hossu Longin, membru în CA al SRTv, declarată incompatibilă

scris de Z.V.
1 afisari

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, marţi, 30 octombrie, că Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut simultan şi funcţia de administrator la o societate comercială.

ANI: Lucia Hossu Longin, membru în CA al SRTv, declarată incompatibilă (foto:paginademedia.ro)

Potrivit unui comunicat al ANI remis marţi de Agerpres,, Lucia Hossu Longin s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 – 30 martie 2011, întrucât a deţinut în acelaşi timp funcţiile de membru în Consiliul de Administraţie al SRTv şi administrator la SC Letti Lou Film SRL, încălcând dispoziţiile art. 84), alin. 1, lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. ANI transmite că Lucia Hossu Longin a fost informată pe 26 iunie 2012 despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, iar la data de 27 septembrie 2012, Lucia Hossu Longin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

La data de 29 iunie 2010, Lucia Hossu Longin a fost numită în funcţia de membru în CA al SRTv iar în perioada 30 martie 2007 – 30 martie 2011 a deţinut funcţia de administrator în cadrul SC Letti Lou Film SRL. Conform prevederilor art. 99, alin.1, lit. k) din Legea nr. 161/2003, membrilor consiliilor de administraţie şi ai comitetelor directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune li se aplică dispoziţiile art. 72 şi regimul incompatibilităţilor (…) pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale. Aşadar, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr.161/2003, ‘Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (…) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, precum şi la instituţiile publice’.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult