Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ANI: Soft special de monitorizare automată a achizițiilor publice

ANI: Soft special de monitorizare automată a achizițiilor publice

scris de C.S.
3 afisari

Un soft special va ajuta Agenţia Naţională de Integritate (ANI) să analizeze automat toate contractele publice și să descopere, astfel, orice posibil conflict de interese.

Achizițiile publice, monitorizate automat de ANI.

Achizițiile publice, monitorizate automat de ANI.

Primarii, preşedinţii de consilii judeţele sau şefii de autorităţi publice nu vor mai putea să acorde contracte către firmele rudelor sau celor la care ei sunt acţionari.

Sunt depuse oferte de către rude ale preşedintelui consiliului judeţean sau ale unor persoane cu funcţie de decizie din această instituţie. În momentul în care datele vor fi introduse in sistemul electronic, sistemul, dacă vede o problemă, va emite un avertisment”, a explicat Horia Georgescu.

Anul trecut, doi preşedinţi de consilii judeţene, 30 de primari, şase viceprimari şi 23 de consilieri de consilieri locali au fost descoperiţi de ANI că au încheiat contracte din bani publici cu firmele proprii sau ale rudelor.

Softul ce va fi administrat de Agenţia Naţională de Integritate a fost finanţat din fonduri europene şi a costat peste 30 de milioane de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult