Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ANI verifică averile sindicaliştilor

ANI verifică averile sindicaliştilor

scris de C.P.
2 afisari

Agenţia Naţională de Integritate informează că 15 lideri sindicali sunt vizaţi în verificările sale.

Liderii sindicali sunt cercetati de ANIPe lista ANI figurează Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu, Dumitru Costin.

Averile liderilor sindicali au intrat în atenţia inspectorilor de integritate, în urma declaraţiilor publice făcute de fostul vameş Marius Ungureanu referitoare la faptul că liderul Alianţei „Sed Lex”, Vasile Marica, ar fi perceput mită pentru a promova şi menţine unii angajaţi în vămi, informează Mediafax.

7 comentarii

codul x 16-02-2011 - 12:27

Hotelul Lotru a fost luat de Blocul Naţional Sindical, iar Hotelul Lotrişor de Cartel Alfa

Poate puţină lume ştie, dar anul trecut, cele patru mari confederaţii sindicale din ţară au făcut „marea împărţeală” a patrimoniului turistic din Vâlcea, după ce aproape toate hotelurile şi restaurantele au fost administrate de către SC SIND România SRL (aparţinând CNSLR Frăţia) timp de 20 de ani. Astfel, începând cu anul 2010, în baza unor contracte de asociere în participaţiune, patrimoniul turistic din două staţiuni – Voineasa şi Vidra – a trecut în administrarea unor noi societăţi comerciale, recent înfiinţate.

SC BN Sind Balneo Turism SRL (aparţinând BNS) a fost înfiinţată în anul 2009 şi administrează următoarele hoteluri şi active din staţiunea Voineasa, începând cu data de 17.04.2010: Hotel Lotru din staţiunea Voineasa, clasificat la 2 stele, cu o capacitate de cazare de 330 locuri; bar de zi Lotru, clasificat la 2 stele, cu capacitate de 120 locuri; restaurant Lotru, clasificat la 2 stele, cu capacitate de 200 de locuri; Hotel Voineşiţa, clasificat la 1 stea, cu o capacitate de 270 de locuri de cazare. Precizăm faptul că, această societate mai are în administrare şi alte active, respectiv: sala de spectacole (cinematograf) cu 320 locuri, centrala termică Lotru, o spălătorie, centrala termică Voineşiţa, staţia de apă, staţia de captare apă, amplasată la 10 km de staţiune.

SC SIND TOUR Trading SRL (aparţinând CNSLR Frăţia) a fost înfiinţată în 2010 şi administrează următoarele hoteluri şi active din staţiunea Voineasa, începând cu data de 17.04.2010: Hotel Brădişor, clasificat la 2 stele, cu o capacitate de 340 locuri de cazare; restaurant Brădişor, clasificat la 2 stele, cu 200 locuri; bar de zi Brădişor, clasificat la 2 stele, cu o capacitate de 40 de locuri; baza de tratament Brădişor; Hotel Vidruţa, clasificat la 1 stea, cu o capacitate de 320 de locuri de cazare; restaurantul Voineasa, clasificat la 2 stele; restaurant Lotrişor, clasificat la 2 stele, cu o capacitate de 270 de locuri, amplasat la etajul 1 al complexului comercial din staţiune; restaurant tip braserie, clasificat la 2 stele, cu o capacitate de 110 locuri, amplasat la parterul complexului comercial din staţiune; cofetăria, clasificată la 2 stele, cu o capacitate de 40 de locuri, amplasată la parterul complexului comercial din staţiune; magazinul alimentar amplasat la parterul complexului din staţiune; cinci vile neclasificate, cu o capacitate totală de 20 locuri de cazare.

În ceea ce priveşte staţiunea turistică Vidra, menţionăm că, SC SIND TOUR Trading SRL ce funcţionează din data de 17.04.2010 are în administrare cinci vile turistice clasificate la 2 stele, cu o capacitate de 40 locuri. De asemenea, precizăm că, în staţiunea turistică Vidra din judeţul Vâlcea, CNSLR Frăţia are în administrare un patrimoniu format din trei hoteluri cu o capacitate totală de cazare de circa 600 locuri care nu funcţionează de peste zece ani de zile, aflate în diferite stadii de degradare, precum şi o sală de sport nefuncţională. Sub aceeaşi administrare şi tot în staţiunea Vidra se mai află o investiţie nefinalizată, cuprinzând o potenţială structură de cazare, cu o capacitate de circa 260 de locuri de cazare şi un restaurant la parter cu 400 de locuri.

SC ALFA Hotels SRL (aparţinând de Cartel Alfa) a fost înfiinţată în anul 2010 şi are în administrare următoarele hoteluri din staţiunea Voineasa: Hotel Lotrişor clasificat la 1 stea, cu o capacitate de 320 de locuri de cazare; şase vile neclasificate, cu o capacitate de 320 locuri de cazare.

SC CSDR Turism SRL a fost înfiinţată în anul anul 2010 şi are în administrare următoarele hoteluri din staţiunea Voineasa: Hotel Poeniţa, clasificat la 1 stea, cu capacitate de 68 locuri de cazare; trei vile neclasificate, cu o capacitate de 14 locuri de cazare. (P.C.)
– DEDETI CU CE SE OCUPAU LIDERII DE SINDICAT- LA FEL CA SEFII PATRONATELOR

Bula-ngiu 16-02-2011 - 16:56

Pai, neica, matale singur spui ca activele cu pricina apartin sindicatelor, si nu unor persoane fizice…Unde e, deci, problema? S-ar linge mafia politico-imobiliara pe deshte si nu poate?

salariat 20-02-2011 - 09:19

daca apartin sindicatelor de ce nu ma duc si eu cu reducere ca pe vremea comunismului ca pentru asta era? Acum in concediu nu se mai duc muncitorii se duc sindicalistii

codul x 16-02-2011 - 17:04

la firme ale sefilor de sindicate , mai fraierule.Citeste bine ca sant SRL

geek-a-contra 16-02-2011 - 17:10

faptul ca sint SRL-uri nu spune nimic despre cine este proprietar si/sau actionar. observatia lui bula este perfect valida

Bula-ngiu 16-02-2011 - 17:21

Copy-paste, din propriul d-tale comentariu:
„SC BN Sind Balneo Turism SRL (aparţinând BNS)”
„SC SIND TOUR Trading SRL (aparţinând CNSLR Frăţia)”
„SC ALFA Hotels SRL (aparţinând de Cartel Alfa)”

Ori esti unul din aia care ne dau prada proaspata de la sindicate, ca sa uitam de vapoare, avioane, vile, si alte acaraturi de politicieni/politisti/securisti, ori, pur si simplu ai facut scoala de securei cam cum se faceau facultatile in anii ’50: repede, repede, ca e nevoie de cadre…

salut 16-02-2011 - 17:57

Asta-i politie politica

Era normal ca ANI, o institutie artificiala, inexistenta in toata lumea civilizata, produsa si populata de Basescu si camarila lui sa fie asmutita si asupra miscarii sindicale.
Sa fim bine intelesi: nu suspectez vreun lider sindical ca-si pregateste intrarea in randul sfintilor. E clar ca si pe acolo se intampla porcarii…

Dar…

-sindicatele nu traiesc din bani publici (nu primesc bani de la buget)
-sindicatele nu sunt beneficiarele unor legi care sa oblige populatia sa le finanteze (cum sunt, spre exemplu, fondurile private de pensii, care, desi nu apeleaza direct la buget, traiesc de pe urma unei legi care OBLIGA oamenii sa cotizeze)
-sindicatele nu sunt in pozitia de putere (politica) ca sa-si faca legi favorizante sau sa determine modul de functionare al altor institutii ale statului
-sindicatele nu reprezinta in nici o circumstanta statul roman si nu-si pot lua nici un angajament in numele acestuia

Asadar…

-sindicatele sunt strict subiecte de drept privat; in aceasta postura sunt cel putin doua institutii ale statului care nu ar trebui sa aiba nimic de-a face cu sindicatele: Curtea de Conturi, care se ocupa cu verificarea cheltuirii banului public si ANI, care ar trebui sa se ocupe de subiectele de drept public care traiesc din bani publici si/sau reprezinta si angajeaza statul sau institutiile acestuia.

In rest, daca sunt suspiciuni/dovezi cu privire la activitati frauduloase ale sindicatelor, exista Politie, Parchet, Fisc, etc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult