Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ANP – Cȃți deținuți ar putea fi eliberați aplicȃnd noul cod penal

ANP – Cȃți deținuți ar putea fi eliberați aplicȃnd noul cod penal

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Comisiile din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) vor sesiza instanțele în cazul eliberării a 400 deținuți, ca urmare a noilor coduri penale.

ANP – Cȃți deținuți ar putea fi eliberați aplicȃnd noul cod penal (foto:bzi.ro)

ANP a analizat 30.887 dosare ale unor deținuți și va sesiza instanțele de judecată, pentru ca acestea să se pronunțe asupra eventualei încetări a executării pedepsei privative de libertate pentru un număr de aproximativ 400 de cazuri, ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri penale. „Conform HG nr. 836 din 30 octombrie 2013 și OUG 116 din 23 decembrie 2013, la nivelul tuturor unităților penitenciare s-au constituit și au funcționat comisii mixte, formate din judecători, procurori și personal administrativ. Acestea au avut sarcina de a evalua incidența legii penale mai favorabile în cazul tuturor persoanelor aflate în executarea pedepselor și a măsurilor educative privative de libertate, din perspectiva noilor reglementări penale și procesual penale”, se arată într-un comunicat al ANP remis ȋn seara de vineri, 31 ianuarie, de Agerpres.

Astfel, până la data de 30 ianuarie 2014, comisiile au analizat un număr de 30.887 dosare ale persoanelor private de libertate. Urmare a acestei analize, s-a constatat că se impune sesizarea instanțelor de judecată, pentru ca acestea să se pronunțe asupra eventualei încetări a executării pedepsei privative de libertate, pentru un număr de aproximativ 400 de cazuri. „Înaintăm această cifră sub rezerva că, potrivit legii, modificarea unei pedepse ori a unei măsuri educative definitiv aplicate reprezintă atributul exclusiv al instanței de judecată, comisiile având doar sarcina de a sesiza instanțele competente în situațiile în care apreciază că se impune modificarea sancțiunii, ca urmare a succesiunii în timp a legilor penale”, precizează ANP.

4 comentarii

UnUL 01-02-2014 - 16:42

Alte surse vorbesc de vreo 7000, nu de 400. Vom trăi și vom vedea.

UnUL 01-02-2014 - 16:49

Oricum, răspunsul la întrebarea din titlu este. PREA MULȚI!!!

CONGO 01-02-2014 - 17:08

Ponta vea sa-si elibereze oameni trecuti prin experienta homosexuala, ca sa aiba o baza serioasa in partid si electorat

gazuldebasist 01-02-2014 - 19:05

Monica Macovei si o mare parte din massmedia ne ingrozea afirmind ca vor fi eliberati zeci de mii de puscariasi care vor iesi de astazi pe strazile patriei. Iata, ca totul a fost o cacialma. Ca de obicei, Macovei si basistii au mintit convingator.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult