Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ANP – situația deținuților eliberați și transferați

ANP – situația deținuților eliberați și transferați

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Ȋn urma intrǎrii ȋn vigoare a noilor Coduri Penal și de Procedurǎ Penalǎ, 122 de deținuți au fost eliberați și 176 transferați în centre de detenție.

ANP – situația deținuților eliberați și transferați (foto:sansanews.ro)

Instanțele de judecată au dispus, în cursul zilei de sâmbătă, punerea în libertate a 122 persoane aflate în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), ca urmare a punerii în aplicare a prevederilor legale din noul Cod Penal și ale noului Cod de Procedură Penală, informează un comunicat de presă al ANP, remis de Agerpres. De asemenea, pentru 176 de deținuți a fost înlocuită pedeapsa închisorii cu măsura educativă a internării într-un centru de detenție, precizează sursa citată.

Arestul la domiciliu, o singură cale de atac, judecătorul de drepturi și libertăți și cel de cameră preliminară, precum și pedepse mai blânde pentru infractorii primari și mult mai aspre pentru cei care comit concurs de infracțiuni și recidiviști, sunt principalele modificări aduse de cele două Coduri conform judecătorului Mihai Udroiu, membru al Comisiei de elaborare a noilor coduri. „În primul rând, noul Cod penal aduce o viziune armonizată a legislației penale cu legislațiile penale din statele membre al UE și pe de altă parte realizează o uniformizare a incriminărilor și a dispozițiilor de drept penal din legislația specială cu cele din Codul penal, ceea ce nu exista până în acest moment în România (de pildă, au fost corelate cu noul Cod penal peste 300 de legi speciale cu dispoziții penale).

În privința Codului de procedură penală, pe de o parte, sunt reglementate dispoziții mai flexibile care să asigure celeritatea procesului penal, pe de altă parte, în anumite zone foarte sensibile, cum ar fi măsurile preventive sau tehnicile speciale de supraveghere și cercetare, sunt reglementate instituții previzibile astfel încât măsurile de supraveghere tehnică sau măsurile preventive să fie adaptate standardelor Convenției Europene a Drepturilor Omului”, a arătat Udroiu într-un interviu acordat

5 comentarii

UnUL 02-02-2014 - 16:05

CODURILE SUNT ÎN MARE BUNE ȘI TREBUIAU DATE CA SĂ NE APROPIEM DE LEGISLAȚIA EUROPEANĂ. Dar au unele lacune sau erori ce trebuie remediate – a se vedea ce părere au magistrații, CSM, DNA etc despre câteva articole din aceste coduri! Și aceste păreri sunt exprimate de ceva vreme, așa că nimic nu îl împiedica pe Ponta să facă câteva mici modificări printr-o ordonanță de urgență – ÎNAINTE ca ele să apuce să își facă efectele. (Căci noul cod penal – chiar dacă va fi modificat peste câteva zile – îi salvează pe marii borfași dragi lui Ponta, căruia i se (co)rupe în 14 de justiție și de România. În plus vom vedea liberi sute de hoți de buzunare, de violatori, etc.) Dar nu a făcut-o numai de sâc, ca să arate că el e jupânul. Cum bine scrie Angela Tocilă;
„Zeul Suprem Ponta, continuă să-și bage picioarele cu veselie în tot ce înseamnă progres și normalitate în țara asta. N-a adus modificările cerute în Codul Penal dintr-un motiv simplu: n-a vrut el..
Pentru că Ponta, dincolo de voința păpușarilor care-l țin în brațe tocmai pentru că au garanția lipsei sale de scrupule și caracter, e omul care face ce vrea pentru că poate. Dorința de răzbunare, ranchiuna sunt mai puternice decât el și nu rezistă, iar puterea i s-a urcat atât de tare la cap încât nici nu-i pasă de consecințe.
Victor Ponta este un piroman tentat să dea foc la tot ce mai stă în picioare, el este exemplul tipic al celui care pârjolește totul în calea lui și revine mereu la locul faptei să-și admire opera.”

CONGO 02-02-2014 - 16:09

Toti pontolacii si australopitecii fenechisti liberali la mititica!
NU MAI FURATI ROMANIA FENECHISTI SI NASTASISTI!

urbos 02-02-2014 - 16:11

Nu ne intereseaza procurorii imputiti ai Kiorului si DNA-u lui de cacat. Mars!

UnUL 02-02-2014 - 16:33

Da, sigur, vită încălțată, contează doar părerea experților internațționali doctori în drept Pontocchio și Cur Bubos.

UnUL 02-02-2014 - 16:39

Pontocchio cel cu doctorat plagiat și cu un singur dosar început dar neterminat instrumentat în calitate de procuror.
P.S. Sau poate te referi la marii tăi „experți” liberali, precum condamnatul Chiuariu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult