Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Anunţul făcut de Procurorul şef al DNA despre Victor Ponta

Anunţul făcut de Procurorul şef al DNA despre Victor Ponta

scris de M S
18 afisari

Laura Codruţa Koveşi care a negat implicarea premierului în dosarele ASF sau în cel al baronului de Mehedinți Adrian Duicu.

ponta kovesi dnaVictor Ponta nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar. n privinţa dosarului votului din străinătate de la alegerile prezidenţiale din 2014, Koveşi susţine că ancheta este încă în lucru şi că aceasta vizează sute de persoane care au domiciliu în străinătate. 

Laura Codruţa Koveşi a negat implicarea premierului Victor Ponta în dosarul ASF. Şefa DNA a precizat că în acest dosar a fost trimis în judecată fostul şef al instituţiei Dan Radu Ruşanu.

Koveşi susţine că Victor Ponta nu a fost cercetat nici în dosarul baronului PSD de MEHEDINŢI, Adrian Duicu.

”Dosarul este finalizat prin trimiterea în judecată, se judecă la Curtea de Apel București. Nici in acest dosar, premierul Victor Ponta nu are nicio calitate. Din probele administrate în cauză nu a rezultat că ar fi avut vreo implicare în faptele comise de domnul Duicu. Aici noi vorbim de probe și de ce putem dovedi. Nu ne putem baza învinuirile pe prezumții sau percepții”, spune Laura Codruţa Koveşi, procuror şef DNA.

În privinţa implicării a premierului Victor Ponta în dosarul votului din străinătate, şefa DNA a spus că acest dosar se află în lucru. Laura Codruța Kovesi a explicat că este vorba despre un dosar complex, care necesită audierea mai multor persoane.

”Dosarul se află în lucru, este un dosar complex care vizează foarte multe persoane care au domiciliul în străinătate, sute de persoane. Avem nevoie de foarte multe informații din străinătate și de aceea nu cred c-o să îl putem finaliza într-o lună, două. Pot să vă spun însă că se lucrează la el”, a mai afirmat Kovesi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult