Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Apa Nova intră la apă. Pe cine a retinut DNA

Apa Nova intră la apă. Pe cine a retinut DNA

scris de D.P.
41 afisari

UPDATE – Costin Berevoianu, fost sef al Regiei de apă-canal a Capitalei, şi Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, au fost reţinuţi, joi seară, de procurorii DNA Ploieşti, pentru trafic de influenţă, după ce au fost audiaţi în dosarul în care este vizată compania Apa Nova, afirmă surse judiciare.
Potrivit unor surse judiciare,Vlad Moisescu şi Cosmin Berevoianu ar fi promis unor oameni că pot interveni la o persoană cu putere de decizie atât la Primăria Capitalei, cât şi la Primăria Sectorului 1.

Costin Berevoianu, fostul şef al Regiei de apă-canal a Capitalei, şi Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, dar şi fost consilier al lui Sorin Oprescu, au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă după ce au fost audiaţi de procurorii DNA Ploieşti timp de mai multe ore, în dosarul de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, în care este vizată compania Apa Nova.

Zeci de polițiști percheziționau, joi dimineață, birourile de achiziții, ale contabililor și ale directorilor de la Apa Nova. Sunt vizate fapte de corupție care ar fi fost comise în ultimii șapte ani.

apa nova dna perchezitiiPotrivit surselor citate, anchetatorii vor ridica documente de la Apa Nova București, dar și de la Primăria Sectorului 1 și Primăria Generală a Capitalei.

Ancheta vizează mai multe fapte de corupție în care sunt implicate persoane din conducerea Apa Nova București.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a precizat că procurorii anticorupție din Ploiești au solicitat, joi, conducerii instituției o serie de contracte comerciale din perioada 2008-2015.

„În cursul dimineții, la sediul Apa Nova București s-au prezentat doi domni procurori de la DNA — Serviciul Ploiești, solicitând o serie de documente contractuale, pe care conducerea instituției le va pune la dispoziție în toată transparența posibilă. Nu cunoaștem motivul pentru care s-au interesat de aceste documente. Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008 — 2015. Sunt contracte comerciale cu subantreprenori de-ai noștri”, a afirmat Epsică Chiru la sediul Apa Nova.

El a subliniat că reprezentanții Apa Nova nu au fost anunțați în legătură cu vreo audiere și nu au fac verificări în birouri.

Apa Nova București are contract cu Primăria Municipiului București pentru serviciile de apă și canalizare, contract care este publicat inclusiv pe site-ul primăriei și este accesibil pentru oricine dorește să cunoască conținutul acestuia”, a adăugat Epsică Chiru.

Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, este vizat de ancheta procurorilor DNA Ploiești, care ridică, joi, mai multe documente de la o serie de instituții din București, au declarat surse judiciare.

Berevoianu a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții, între care cea de consilier personal al lui Oprescu și cea de președinte al Consiliului de Administrație al RADET.

De asemenea, el a fost implicat în renegocierea contractului semnat între Primăria București și Apa Nova, fiind delegat de Sorin Oprescu să pregătească negocierile cu conducerea societății de furnizare de apă și servicii de canalizare.

Percheziţiile sunt desfăşurate de procurorii anticorupţie, iar surse judiciare susţin că ele au loc în urma unui denunţ făcut de un om de afaceri care le-a spus anchetatorilor că în ultimii șapte ani a trebuit să plătească diverse comisioane. Procurorii ridică documente, în special contracte încheiate de Apa Nova.

Denunțul a fost depus în urmă cu trei săptămâni. Procurorii caută deocamdată probe și nu au pus pe nimeni sub acuzare.

Mult timp, Apa Nova s-a aflat sub controlul Primăriei Capitalei și sunt de notorietate legăturile pe care cel puțin unul dintre directorii companiei, Costin Berevoianu, le-a avut cu edilul suspendat al Bucureștiului, Sorin Oprescu, al cărui consilier personal a fost înainte de a deveni director. El a ocupat funcții și la alte instituții importante ale Capitalei, cum ar fi RADET.

Perchezițiile vor dura câteva ore și foarte probabil vor fi urmate de audieri la sediul DNA Ploiești.

Primăria Capitalei a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupție nu fac percheziții la sediul Municipalității și că sunt puse la dispoziția anchetatorilor documente referitoare la Apa Nova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult