Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Apelul transmis de colegele asistentei Florentina Carstea

Apelul transmis de colegele asistentei Florentina Carstea

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Nu am ales intamplator specialitatea neonatologie. Inceputurile sunt intotdeauna grele si am crezut ca e important sa ajuti atunci. Drama parintilor care si-au pierdut copiii in incendiul de la Giulesti este greu de exprimat in cuvinte. 12 minute au adus o vesnicie de suferinta in randul familiilor care au ramas fara copii. O cunoastem pe asistenta Florentina Carstea din anii de rezidentiat. Este una dintre cele mai bune, ne-a invatat multe secrete ale manevrelor medicale, am urmarit-o mai bine de 3 ani cu cata grija, constiinciozitate si devotament si-a facut meseria. Daruirea ei si simtul clinic au ajutat multi medici sa puna copiii pe drumul cel bun in momente critice – pentru ca intr-o sectie de terapie intensiva asa sunt toate momentele . Si munca este de echipa.


Aceasta asistenta ingrijea intr-o tura si cate 17-18 copii prematuri si/sau in stare critica, multi dintre ei ventilati mecanic. Era chemata de medici sa-i insoteasca la nasterile cu probleme chiar daca nu era atributia ei in acel moment. Activitatea ei pana la tragicul accident a fost fara repros. A facut mult mai multe pentru copiii care i-au trecut prin mana si pentru parintii acestora decat este mentionat in „fisa postului”. A refuzat oferte de munca tentante pentru ca a considerat ca acolo poate sa ajute cu adevarat.

In sistemul medical nu exista o „cultura” a procedurilor poate si pentru ca, din cauza lipsurilor, multe lucruri trebuie improvizate: sisteme de drenaj, diverse piese ale diverselor aparate, etc. Poate pentru ca asistentele, medicii sau managerii nu au avut suficiente schimburi de experienta cu cei din tarile unde procedurile si mecanismele functioneaza.

Stim ca nimic nu poate scuza sau diminua tragedia si ca asistenta Florentina Carstea raspundea de acei copii in fiecare din cele 720 de minute ale turei ei. Din pacate ‘sistemul” nu va fi trimis in judecata alaturi de ea pentru cele 12 minute in care greseala ei s-a insumat cu greselile altora care vor scapa nepedepsiti.

Suntem dezolate deopotriva pentru pierderea parintilor dar si pentru aceasta asistenta care a ingrijit cu daruire sute de copii, mult mai mici de un kilogram, pentru care munca asistentelor este la fel de importanta sau uneori chiar mai importanta decat a doctorilor. Oriunde in lume.

Speram intr-o justitie corecta in afara presiunilor mediatice. Speram ca nu va fi incarcata si cu vina altora, cu furie si cu ura. Speram ca in urma acestui proces sa nu le fie frica sa mai mearga la serviciu tuturor medicilor si asistentelor „singuri pe tura” in spitalele din Romania.

Alexandra Cozinov, medic specialist neonatolog

Georgeta Grecu, medic specialist neonatolog

Madalina Dobrescu, medic specialist neonatolog

Daniela Matrof, medic specialist neonatolog

0 comentariu

romania profunda 11-05-2010 - 21:13

Pai nu faci decat sa ne arati ca socialistii (Obama, Papandreu) vor globalizarea. Noi nu suntem socialisti, si nu iubim globalizarea.

UE e o institutie globalizant-socialista.

Bine, am inteles, Buchanan e irelevant si ideile lui sunt de Vadim Tudor.
Dar ce ne facem ca Tea Party vrea joburi made in USA, deci nu mai vrea globalizare. Or fi si astia socialisti sau irelevanti?

Or fi autorii mei obscuri (Ian Clark), dar uite ca, uneori, ca sa intelegi despre ce vorbesti trebuie sa mai citesti si autori obscuri. Ca doar in scolile de stat iti spun ceea ce stii deja. Educatia presupune efortul de a citi lucruri care, initial, ti se par obscure.

Asadar, citeste Clark si ai sa intelegi ce inseamna globalizarea si de ce o prima globalizare a avut loc, intr-adevar, dupa cum spune Paddy, in a doua jumatate a secolului XIX. Hint: globalizarea nu poate avea loc fara specializare, adica fara Adam Smith si economia politica. Ergo, genovezii nu faceau globalziare, chiar daca faceau comert mondial.

@paddy: Soros era doar un exemplu.

alamar 11-05-2010 - 21:26

Tea Party…hmmm, eu prostul credeam ca Tea pary are ca scop: reducerea galopanta a cheltuielilor Statului , pe banii contribuabilului , si a programelor socialiste, ale marxistilor americani , precum : Nationalizarea a 1/6 din economia americii , cea din sectorul medical…probabil ca dta confunzi Tea Party cu anarhistii care ard si distrug orasele in care eu loc intalnirile WTO…

Pe Obama il intereseaza numai un aspect al Globalizarii : Globalizarea Socialismului…restul ildoare undeva…unde soarele nu lumineaza…

Ce este comic , si ironic, este faptul ca dupa ce Obama a amgit si minti gloatele si a citit ceea ce teleprompterul ii spunea sa reciteze, imediat duap Imaculare, a impus taxe otelului canadian, produselor agricole chinezesti ( la miere), etc.,etc…adica un Ostructionst , al comertului Liber…Mafia Sindicala se fereste de comertul liber precum dracul de tamaie…

Iar Obama a fost crescut si educat de acesti socialsti sindicalisti si se bazeaza pe ei , la realegere , pe Banii Mogulilor de la Goldman Sachs, dar mai ales pe ignoranta gloatelor…

alamar 11-05-2010 - 21:33

Dle RP, eu te intreb pe dta , ca de la salut …tacere…numai da din palme la ce scriu altii…

Dta ce crezi ?…care este cauza crizei economice mondiale , dina america, din grecia , din romania, din franta , din uk , de peste tot , in Lume?…

Prea multa Globalizare?…
Prea mult socialism?…
Prea mult capitalism?…

care crezi dta ca este cauza?…

grecia spre exemplu…se inneaca in globalism sau jumatate din veniturile lor provin (sau proveaneau) din turismul globalist?…

Se inneaca grecia in capitalism?…

sau in socialism , unde „dreptul de munca ” este asigurat prin lege , si singura sansa ca un patron sa dea afara un proletar este : decesul sau pensionarea proletarului ( la 55 de ani)?…

romania profunda 11-05-2010 - 22:43

capitalismul inseamna piata libera. piata libera nu inseamna monopol sau oligopol. deci capitalismul inseamna capitalism popular: multe firme, competitie pe bune.

comunismul si capitalismul financiar/corporat globalizant se bazeaza pe monopoluri sau oligopoluri. ambele duc la disparitia micului intreprinzator, care e silit sa lucreze in birocratiile de stat sau corporate.

dezastrul greciei se datoreaza birocratilor eurosocialisti care au furat banii contribubilului ca sa isi faca vile si vacante globaliste. globalismul se bazeaza pe paradisuri fiscale si pe frauda. frauda e comuna si comunismului/socialismului si capitalismului corporat global, in care o firma e atat de mare incat nu mai raspunde in fata nimanui.

comunismul/socialismul duce la crearea unui stat atat de mare incat nu mai raspunde in fata nimanui. deci amandoua se bazeaza pe ceva care nu e la scara umana si de aceea nu poate fi tinut responsabil de nimic. solutia e o economie la scar umana, un stat la scara umana.

Romania profunda 12-05-2010 - 00:17

Din Ziarul de Iasi:

Au pensii cit o comuna intreaga
Autor: Gabriela CURELARU

Iata de unde Boc si Basescu ar putea taia mult mai mult decit 15%, fara sa se simta. Primii zece pensionari „de lux” ai Iasului primesc de la stat mai mult decit toti pensionarii dintr-o singura comuna din judet la un loc. Batrinii din comuna Roscani isi faceau cruci largi cind le-am spus ca la Iasi un singur pensionar, primul din top, primeste 210 milioane de lei vechi pe luna. Nu le venea sa creada ca poti cheltui atita banet in 30 de zile.

In sat, cei mai invidiati doi pensionari au 1.000, respectiv 800 lei. Cine sint primii zece pensionari ai Iasului, precum si un incitant reportaj din comuna in care toti batrinii de pe ulita principala abia aduna din pensii cit fostul procuror Gheorghe Suhan.

Primii zece pensionari de lux ai Iasului cistiga mai mult decit pensionarii unei comune intregi. Si nu vorbim de o singura comuna din judet in situatia asta. In Roscani, de exemplu, pensiile cumulate nu fac cit pensiile magistratilor si ale aviatorilor ieseni din Top 10. In timp ce valoarea totala lunara a pensiilor din „top 10” insumeaza 154.250 RON, pensiile din localitatea amintita mai sus ating doar 153.780 RON. Daca prima suma este insa primita de 10 persoane, suma din urma este primita de nu mai putin decit 309 persoane.

In topul pensionarilor, capul de afis il tine Gheorghe Suhan, fost procuror, care in prezent isi rotunjeste pensia si cu venituri obtinute ca avocat. Acesta are o pensie bruta lunara de 21.000 de lei. Locurile doi si trei in topul pensiilor de lux sint ocupate de doi fosti aviatori, Neculai Obada si Ion Savin, ce beneficiaza de pensii brute de 17.680 lei, respectiv 16.900 lei.

http://ziaruldeiasi.ro/economic/au-pensii-cit-o-comuna-intreaga~ni6c4k

1 3 4 5

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult