Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Arest la domiciliu pentru primarul Bacăului, Romeo Stavarache

Arest la domiciliu pentru primarul Bacăului, Romeo Stavarache

scris de D.P.
0 afisari

Romeo Stavarache va fi eliberat și pus sub arest la domiciliu. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus astfel înlocuirea măsurii de arest preventiv. Primarul Bacăului este  judecat pentru că ar fi luat mită peste 2,3 milioane de lei.

Primarul Bacăului, în arest la domiciliu.

Primarul Bacăului, în arest la domiciliu.

Instanța supremă a admis o contestație a lui Romeo Stavarache și a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Aceeași decizie a fost luată și în cazul a altor doi inculpați din acest dosar, Liviu Goian și Vasile Liviu Cenușă, care vor fi și ei eliberați din arest.

Pe durata arestului la domiciliu, cei trei au următoarele obligații: să se prezinte în fata judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori sunt chemați; să nu comunice cu alți participanți la comiterea infracțiunilor pentru care sunt cercetați (Constantin Apostol și Costel Cășuneanu) sau cu mai mulți martori.

Romeo Stavarache a fost trimis în judecată pe 25 iulie, fiind acuzat de procurorii DNA de săvârșirea a cinci infracțiuni de luare de mită.

Conform rechizitoriului, în perioada 2008 — 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalți doi inculpați, a pretins și primit, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult