Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Arest preventiv in cazul Cogealac. Avocatul primarului solicita ca dosarul sa treaca la Parchetul General, interesele fiind foarte mari

UPDATE Arest preventiv in cazul Cogealac. Avocatul primarului solicita ca dosarul sa treaca la Parchetul General, interesele fiind foarte mari

scris de Ziua Veche
3 afisari

.

UPDATE 14.40: 

Ziarul Gandul a relatat ca Ministrul Economiei Adriean Videanu a intervenit in cazul proiectului de la Cogealac, transmitand, in aprilie, o scrisoare primarului comunei, in care saluta initiativa Continental Wind Partners, Videanu argumentand demersul prin faptul ca se ajunsese la „dispute diplomatice”.


„Romania are o obligatie legata de atingerea tintelor de energie regenerabila si eu voi sustine orice proiect, indiferent de cine este dezvoltat in Romania, in vederea atingerii acestor tinte”, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei, citat de Mediafax. El a spus ca a citit in presa despre existenta unor presiuni din partea ambasadorilor, pe care le exclude: „Au fost facute informari legate de posibilitatea unor investitii. Exclud o astfel de terminologie”. Doua companii, una din Cehia (CEZ) si cealalta din Spania (Iberdrola), vor sa dezvolte un business eolian pentru care isi disputa aceeasi zona.

 

Primarul din comuna constanteana Cogealac, Cati Hristu, si alti cinci localnici, au fost arestati preventiv, miercuri noaptea, pentru 29 de zile, de catre Judecatoria Constanta, iar alte trei persoane, printre care si viceprimarul comunei, Mihai Dore, care este spitalizat cu o plaga impuscata toracica, sunt cercetate in stare de libertatea.

Edilul comunei Cogealac si sustinatorii sai sunt cercetati pentru pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, asociere pentru savarsirea de infractiuni, iar fata de Cati Hristu si pentru savarsirea infractiunii de instigare publica si apologia infractiunilor.

Decizia instantei nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu recurs la Tribunalul Constanta.

Aurelian Pavelescu, avocatul primarului Cati Hristu,  a declarat ca interesele locale in cazul parcului eolian de la Cogealac sunt foarte mari, sumele aflate in joc fiind uriase, si  va cere ca dosarul sa fie preluat de catre Parchetul General.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult