Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Arestarea primarului Racz Karoly anuleză congresul PCM

Arestarea primarului Racz Karoly anuleză congresul PCM

scris de M.A.
1 afisari

Partidul Civic Maghiar a decis să anuleze Congresul formaţiunii, care urma să aibă loc luni la Târgu Secuiesc, precum şi participarea la manifestările programate la Târgu Secuiesc marţi, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în semn de solidaritate cu primarul oraşului, arestat pentru luare de mită.

Racz Kkaroly

Kkaroly Racz (foto: Bartos Lorant - szekelyhon.ro)

Intr-un comunicat de presă, PCM a anunţat că, având în vedere că la Târgu Secuiesc s-a creat o situaţie „neaşteptată şi extraordinară”, ca urmare a arestării primarului Racz Karoly, gazda manifestărilor programate în municipiu pentru 14 şi 15 martie, s-a decis anularea Congresului PCM, care urma să aibă loc luni la Târgu Secuiesc, transmite Mediafax. La congres ar fi urmat să participe liderii centrali şi teritoriali, aleşii locali şi judeţeni ai PCM, pentru a marca trei ani de la înregistrarea formaţiunii ca partid. De asemenea, PCM a anunţat că nu va mai participa la manifestarea principală organizată de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, de la Târgu Secuiesc.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA – Serviciul teritorial Braşov, pentru luare de mită, după ce ar fi cerut 41.000 de lei de la administratorul unei societăţi comerciale din localitate pentru a sprijini firma în contractul cu Primăria. Primarul a fost prins, vineri, în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce primea o tranşă de 10.000 de lei de la administratorul societăţii respective. Sâmbătă seară, magistraţii au emis pe numele primarului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar edilul a anunţat că va ataca cu recurs decizia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult