Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Argeş: Primari citaţi la DNA

Argeş: Primari citaţi la DNA

scris de A.A.
2 afisari

Mai mulţi primari de comune din judeţul Argeş au fost citaţi luni, la sediul DNA Piteşti, şi audiaţi într-un dosar privind atribuirea unor contracte.

Primari din Argeş la DNA

Revista presei. Laura Chiţăie la DNA

Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiaţi într-un dosar privind atribuirea unor contracte de consultanţă, cauză în care sunt urmăriţi penal, încă din anul 2011, deputatul PSD Mircea Drăghici şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu.

Primul care s-a prezentat la sediul DNA a fost primarul comunei Budeasa, Ion Ştefan, care a mai fost audiat şi anterior ca martor în acest dosar.

La ieşirea de la audieri, Ion Ştefan a declarat că i s-a comunicat faptul că are calitatea de suspect în dosar. „M-au întrebat dacă strategia respectivă a fost benefică pentru comunitate. Dumnealor cred că nu, eu cred că da”, a spus primarul.

El a exclus orice influenţe din partea lui Constantin Nicolescu şi a deputatului PSD în alegerea firmei de consultanţă, dar a admis că strategia de dezvoltare a fost făcută de o firmă a lui Mircea Drăghici, care la momentul respectiv nu era parlamentar.

„Am discutat cu reprezentanţii firmei. Aveam dreptul să aleg firma, era un contract de până în 5.000 de euro şi puteam să solicit orice firmă. Am ales-o pe asta, am stat de vorbă cu colegii, de la unul la altul s-a transmis”, a mai spus Ion Ştefan, care a precizat că, din informaţiile pe care le are, în dosar au fost sau urmează să fie audiaţi 54 de primari.

Procurorii DNA au început urmărirea penală, pe 28 februarie 2011, împotriva deputatului Mircea Drăghici şi a preşedintelui CJ Argeş Constantin Nicolescu, într-o cauză care vizează atribuirea unor contracte pentru realizarea de studii de fezabilitate în mai multe localităţi, notează agerpres.ro.

1 comentariu

NICO 18-02-2014 - 00:14

Ne intrebam si noi cum managerul privat DOROBANTU VALENTIN impus de puscariasul Fenechiu la conducerea CFR Calatori in ianuarie 2013, platit regeste din bani publici(peste 9000 de euro lunar)mai conduce si acum acesta societate care a incheiat anul 2014 cu pierderi de 400 000 000 lei, repet, patru sute de milioane de lei si in conditiile in care si ultimul acar de la CFR stie ce “invarteli” face acesta.
Mai mult, managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, îşi continuă nestingherit, chiar sub nasul ministrului Ramona Mănescu, aranjamentele şi ingineriile feroviare prin care urmăreşte să tragă pe linie moartă compania de stat ?
Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează la CFR Calatori se crede intangibil, laudandu-se ca el are “spate” si ca Ministrul Transporturilor nu poate sa se atinga de el .
Oare DNA-ul poate sa se atinga de el ?
Garantat, si au toate motivele sa o faca cat mai repede .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult