Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Articolul 36 din Legea insolventei la judecata Curtii

Articolul 36 din Legea insolventei la judecata Curtii

scris de Ziua Veche
67 Afisari

Sectia a VIII-a a Tribunalului Municipiului Bucuresti a trimis la Curtea Constitutionala articolul 36 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei. Acesta prevede ca “de la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale”.

 

 

Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata in dosarul 1284/3/2010 in care Catalin Varzaru, fost salariat al ziarului ZIUA, solicita rectificarea carnetului de munca si plata retroactiva a diferentei dintre salariul minim platit de angajator si cel prevazut de lege si contractul cadru pe ramura mass-media. In exceptia de neconstitutionalite se invoca discriminarea intre un salariat al unei firme intrate in faliment si altul disponsibilizat de la o societate care este solvabila. Discriminarea este interzisa de articolul 14 al Conventiei Europene privind Libertatile si Drepturile fundamentale si articolele 16, 20 si 21 din Constitutia Romaniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult