Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Asaltul DNA la Consiliul Județean Iași

Asaltul DNA la Consiliul Județean Iași

scris de P.C.R.
11 afisari

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează miercuri percheziții în 21 de locații situate în municipiul Iași, din care 19 la sediul unei instituții publice, privind fapte comise în perioada 2013-2015.

descindere-procurori-dnaProcurorii DNA Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2015. În cursul zilei de 15 aprilie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate în municipiul Iași, din care 19 la sediul unei instituții publice”, se arată într-un comunicat transmisde Biroul de presă al DNA.

Perchezițiile DNA vizează Consiliul Județean Iași și faptele au legătură cu contracte de achiziții publice, au declarat surse judiciare. Potrivit primelor informatii, se pare ca procurorii DNA au intrat pe fir din cauza unui contract in valoare de 340.000 de lei, care ar fi fost neonorat de institutie. Contractul se refera la promovarea Iasului. Vizat in acest caz este si baronul PNL Iasi, Cristian Adomnitei, presedintele CJ. Procurorii DNA au descins in 19 birouri din sediul CJ. In plus, potrivit unor surse, se pare ca mai multi angajati din CJ, care au descoperit nereguli, ar fi fost amenintati de Adomnitei, caruia ii era frica de posibilitatea ca informatiile sa ajunga in presa.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult