Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Aspazia Cojocaru, ameninţată. Parchetul a deschis un dosar

Aspazia Cojocaru, ameninţată. Parchetul a deschis un dosar

scris de M.A.
5 afisari

Procurorii au deschis un dosar penal, după ce Aspazia Cojocaru, judecător la Curtea Constituţională, a depus o plângere, acuzând că a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României.

Aspazia Cojocaru, ameninţată. Parchetul a deschis un dosar

Aspazia Cojocaru, ameninţată. Parchetul a deschis un dosar

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţi (PÎCCJ) în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, prevăzut de art. 239 Cod penal raportat la art. 2391 Cod penal (respectiv ameninţarea unui judecător) în vederea identificării autorului (sau autorilor), elucidării tuturor împrejurărilor cauzei în scopul stabilirii răspunderii penale.

Curtea Constituţională a României a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că îşi exprimă ”grava îngrijorare în legătură cu faptul că judecătorul Aspazia Cojocaru a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, cu privire la votul pe care urmează să-l dea”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult