Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare

Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare

scris de D.P.
75 afisari

Procurorul general Augustin Lazăr a depus la Consiliului Superior al Magistraturii o cerere prin care solicită să iasă la pensie.

Lazăr a precizat că mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie. Augustin Lazăr a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Lazăr a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut „scuze instituţionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989. Secţia pentru procurori a CSM a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de joi cu solicitarea procurorului general, Augustin Lazăr, de eliberare din funcţie prin pensionare. Mandatul de procuror general al lui Lazăr expiră la finele lunii aprilie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult