Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Avertismentul dat de CNCD lui Băsescu. Amânare la CAB

Avertismentul dat de CNCD lui Băsescu. Amânare la CAB

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, marţi, pentru 15 mai, judecarea contestaţiei formulată de FACIAS faţă de sancţionarea cu avertisment a preşedintele Traian Băsescu, dată, în octombrie 2011, de Consiliul Naţional pentru Combatarea Discriminării.

Traian Basescu

Instanţa a amânat procesul pe motiv că reprezentantul FACIAS, directorul executiv Oana Florea, trebuie să facă dovada că este consilier juridic, aşa cum susţine aceasta.

Directorul executiv al FACIAS, Oana Florea, a solicitat iniţial instanţei amânarea procesului, pe motiv că trebuie să studieze întâmpinările depuse la dosar de CNCD şi de preşedintele Traian Băsescu, însă judecătorul a respins cererea, informează Agerpres. El a hotărât că dosarul se va judeca marţi. La proces nu sunt prezenţi reprezentanţi ai CNCD şi ai preşedintelui Traian Băsescu. De asemenea, instanţa a ridicat din oficiu o excepţie, deoarece cererea de chemare în judecată depusă de FACIAS nu este semnată.

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului contestă în instanţă sancţiunea cu avertisment dată de CNCD preşedintelui Traian Băsescu, în legătură cu o declaraţie facută de acesta, pe 22 septembrie 2011, în cadrul unei emisiuni televizate. Preşedintele Traian Băsescu a facut atunci în cadrul emisiunii, referindu-se la monarhie, următoarea afirmaţie: “80% din români sunt convins ca vor să îşi aleagă şeful de stat. Bun, rău, dar ştiu că îl schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?”.

Sancţiunea a venit ca urmare a plângerii formulate de FACIAS, care sesiza caracterul discriminatoriu al declaraţiilor făcute de Traian Băsescu. Acum, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului consideră că preşedintele ar trebui sancţionat cu amendă contravenţională, având în vedere că acesta a mai primit avertismente din partea Consiliului.

21 comentarii

eddy 21-02-2012 - 15:59

Basescu trebuie sanctionat, dar avand in vedere faptul ca justitia este subordonata actualului tiran securist ne putem astepta la orice.

digital 21-02-2012 - 17:01

io cred că virgulă cu dizabilități sunt ăștia care-l susțin pe chiombalâu,nicidecum că el nu ar fi…dar las-o așa că e bun de president la 18 mil de fraieri….

milosul 21-02-2012 - 17:24

io cred că virgulă cu dizabilități sunt ăștia care-l susțin pe chiombalâu,nicidecum că el nu ar fi…dar las-o așa că e bun de president la 18 mil de fraieri….

Poti sa traduci? Spusele tale, nu au nicio logica………!!!!!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 21-02-2012 - 17:40

S a ,emitzi pretentii de la manuelu-digital ! E prea mult . mult prea mult de la un nomenn!

digital 21-02-2012 - 18:13

bourus carpatianus,tu nu ai pricepe nici dacă ți le-aș însemna cu vârful cuțitului în frunte,datr faci pe prostul de dragul polemicii…vezi că pierzi teren fraiere…

digital 21-02-2012 - 17:53

respiră adânc,la semnele de punctuație,poate ai să înțelegi,nu le înghiți prea repede dacă nu le poți digera…nu de alta dar chiar mi-ar părea rău să vomiți….

digital 21-02-2012 - 18:47

de aia o dai tu pe engleza ta de baltă,ca să-i frigi pe fraierii care pun botu la ea,de kakao ești,milogule….mi-e milă de tine,nici românește nu ești capabil…hahaha!!!!!

milosul 21-02-2012 - 18:59

de aia o dai tu pe engleza ta de baltă,ca să-i frigi pe fraierii care pun botu la ea,de kakao ești,milogule….mi-e milă de tine,nici românește nu ești capabil…hahaha!!!!!

TRADUCE, BAI ACESTA. Chiar nu se intelege, ce vrei sa spui?

digital 21-02-2012 - 18:54

îți traduc,o p**ă,dacă ești bou,stai acasă…dreq de prost…

milosul 21-02-2012 - 19:00

Tu ai pus botu’, asa-i?

digital 21-02-2012 - 19:04

da,mă,la mă-ta…..

brad 21-02-2012 - 17:26

halal reprezentant al tarii, omul asta ne-a facut tara de rusine si o face in continuare

edera 22-02-2012 - 07:10

Cu toate acestea, uite ca presedintele se bucura de tot felul de amanari in situatii in care e fara doar si poate vinovat.

Virgil Bestea 22-02-2012 - 01:02

Stimata redactie,

parerile cititorilor dumneavoastra sunt foarte interesante pentru formarea unei opinii. Desi sunt un admirator al domnului presedinte in ceea ce priveste performantele sale politice pe scena internationala si economice in plan national, intr-adevar aceasta exprimare lezeaza fiinta umana. Pe de alta parte dansul s-a referit la o anumita clasa a societatii si anume la cea care pe cale de mostenire poate avea anumite prerogative. Aceasta afirmatie insa , mai ales in lumea globalizarii, poate fi pusa la indoiala sau adusa in fata tribunalului de orice fan al monarhiei din Europa. Daca ramanem in domeniul declaratiilor rasunatoare ne putem insa aduce aminte si de comunicatul unuia din monarhii europeni, care la indemnul inaintasilor sai a considerat ca este cazul sa rupa relatiile dinastice si ISTORICE cu familia celor care au pus bazele propriei dinastii. Oricat ar fi dorinta unui monarh de a pune capat unor relatii interumane posibilitatea de schimba insa istoria ne-ar permite poate chiar sa reusim intr-o buna zi sa dam timpul inapoi. Poate ar fi o idee buna ca sa imbunatatim ceea ce am fi putut face mai bine si nu am avut dorinta, timpul sau priceperea necesara.

un crestin 22-02-2012 - 06:09

Domnule Vergil,

ne puteti enumera cateva performante economice ale domnului presedinte in plan national ?

Virgil Bestea 22-02-2012 - 13:06

Iubite Crestine,

1. Reforma in invatamant. 2. Reforma in justitie. 3. Reforma in economie. Pe ansamblu rezultatele economice arata clar ca putem sa invingem criza. Pentru populatie intr-adevar inca nu este ajuns la liman, dar de un an de zile vad un presedinte care se ia la tranta cu mai mari lumii , fie ei sefi de concerne sau de stat. Negociaza, e agresiv , isi exprima punctul de vedere. La sefii de multinationala le arata obrazul si nu le taie macaroana cum este in Ungaria. Il intereseaza ce se intampla cu romanii si ii da afara pe cei care ii injura poporul si ocupa functii publice. La Bruxelles numai ca nu a luat-o la macerat pe tomata olandeza. Apropo tomate stii de ce laleaua neagra nu vrea sa ne shenguim. Pentru ca in ciuda faptului ca nu avem deschidere la mare cand vine vorba de rafinaria arpechim asa cum au dansatorii de la Schwechat suntem printre primele tari care produce legume. Pictorilor flamanzi le-ar ramane prea mult timp liber apoi ca nu ar mai putea sa reexporte legumele aduse din tara lui Dracula , caci le-ar lua englejii direct de la noi. Ce-as mai chicoti cand le-am deschide descendetilor lui Van Dyke un infringement pe competitie. Iti dai seama ca i-am face praf cu prazul de Bailesti si lubenitele de nu-mi vine acum in cap. Daca mai pui ca am putea cumpara Eurofighter pe care sa le asamblam la Craiova, sa facem circuit de formula 1 – Transilvania Formula 1 si sa aducem reprezentantele pentru Europa la Microsoft, Google, IBM, Oracle si SAP nu cred ca ne-ar mai interesa ca aceleasi persoane care spun despre tara noastra ca e de cacao produc 85% din profitul concernului lor. Asa sa ne ajute cel Atotputernic. AMIN!

digital 23-02-2012 - 09:23

poate sunteți noul premier și noi nu am aflat…încă…
sau poate sunteți o ”admiratoare” a noului premier!

urbos 22-02-2012 - 03:23

Nu trebuia sa scrii atat de mult, puteai sa spui simplu „sint un cretin”.
Toti basistii sint bolnavi psihic, nu trebuie sa-ti mai fie rusine, chiar daca te-au lezat putin vorbele Dementei Sale Presedintele Romaniei Traian Basescu. El e si mai bolnav.

un crestin 22-02-2012 - 06:04

Nu stiu cat e de bolnav presedintele, dar una stiu ca nu si-a taiat imprejur limba si inima cum s-ar cere unui nash de botezat copilasi crestini.

Virgil Bestea 22-02-2012 - 13:14

Domnule Urbos,

bineinteles ca sunt un chretien. Ma simt bulversat ca inca pui sub semnul intrebarii acest lucru si apreciez faptul ca limba franceza v-a modelat limbajul elevat. Cat despre faptul ca sunt bolnav psihic nu as dori sa va contrazic. Intr-o disputa juridica o data domnul judecator a fost foarte nedumerit de argumentatia adusa si a fost de parere ca ar trebui sa fiu supus unui examen psihologic pentru a fi sigur ca pot sa-mi pledez cauza in instanta. Ulterior si-a dat seama ca studiul operei lui Goethe poate fi un important stimul in dezvoltarea capacitatii intelectuale a multora dintre semenii nostrii. De aceea poate ca expresia ” oamenii aud ceea ce inteleg” poate fi si pe plaiurile mioritice o pavaza buna in fata primejdiei numita graba.

Ciu Huhu 23-02-2012 - 06:31

Tu intri pe Net de la PDL!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS