Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Avocații lui Adrian Năstase cer rejudecarea cazului Zambaccian

Avocații lui Adrian Năstase cer rejudecarea cazului Zambaccian

scris de C.S.
14 afisari

Avocații lui Adrian Năstase au înaintat Instanței Supreme o cerere de reducarea dosarului Zambaccian, în care clientul lor, alături de soția sa, au fost acuzați de fapte de corupție și șantaj.

Judecătorii lui Adrian Năstase solicită rejudecarea cazului Zambaccian. (foto: Agerpres)

„O rejudecare ar folosi pentru că se pun în discuție niște lucruri extrem de importante, respectiv înregistrările în mediu ambiental care la acea dată nu erau prevăzute de lege, indiferent dacă s-au făcut în faza premergătoare urmăririi penale, fie în faza de urmărire penală. Nu era prevăzută înregistrarea ambientală în lege la acel moment, abia prin modificarea Codului penal, în septembrie 2006, ele au fost introduse.”, a declarat avocatul Ioan Cazacu.

Procurorul de ședință al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a cerut joi judecătorilor instanței supreme condamnarea la o pedeapsă cu executare pentru luare de mită a fostului premier Adrian Năstase și, de asemenea, o pedeapsă cu închisoare pentru șantaj, în dosarul „Zambaccian„.

În același dosar, procurorul a mai cerut condamnarea Danei Năstase la pedeapsa cu închisoarea pentru complicitate la luare de mită și majorarea pedepsei pentru Irina Paula Jianu, însă a menționat că pentru aceasta a intervenit prescripția faptelor.

1 comentariu

salut 19-12-2013 - 21:41

„înregistrarea ambientală ”
=====================

Hahaha, alta „perla” a „statului de drept original” basist.

Adica, serviciile, fara mandat de la judecator asculta cum creste pomul de alaturi, ceea ce-i perfect legal; cine poate opri pe cineva sa aculte inima naturii?
Daca „ambiental” si „total intamplator” s-au inregistrat toate convorbirile tale…ei bine asta e, in caz de…pot fi folosite „ambiental”, bineinteles. Putina prelucrare, putina interpretare, un judecator ce aspira la o functie superioara…condamnarea oponentului politic e gata. „Stat de drept”, te joci cu „ambientalu’ ” ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult