Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Avocat si grefier de la Arges, trimisi in judecata pentru coruptie

Avocat si grefier de la Arges, trimisi in judecata pentru coruptie

scris de Ziua Veche
27 afisari

 

Avocatul Ionita-Leanca Alexandru de la Baroul Arges si grefierul arhivar din cadrul Tribunalului Comercial Arges, Baltac George-Claudiu, au fost trimisi in judecata de DNA-Servicul Teritorial Pitesti pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata si, respectiv, instigare la infractiunea de trafic de influenta.

 

 

Conform rechizitoriului, la data de 3 mai 2010, avocatul Leanca Alexandru, care reprezenta interesele unei firme din Pitesti, pervalandu-se de o influenta reala asupra unui judecator din cadrul Tribunalului Comercial Arges, a pretins suma de 14.000 lei. El le-a dat de inteles denuntatorilor ca numai prin remiterea acestei sume de bani magistratului care se ocupa de solutionarea litigiului ar putea obtine o solutie favorabila. Dosarul avea ca obiect o somatie de plata pentru recuperarea unei datorii în valoare de 140.000 de lei.

 

Avocatul a fost determinat sa pretinda aceasta sumă de bani de catre inculpatul Baltac George-Claudiu, grefier arhivar în cadrul Tribunalului Comercial Arges. Baltac se afla in relatii de rudenie cu denuntatorii si tot el este cel care l-a recomandat acestora sa-l angajeze pe Leanca Alexandru ca avocat. Grefierul i-a prezentat avocatului modalitatea concreta prin care ar putea interveni pe langa magistrat, indicandu-i şi numele acestuia.

 

Pentru a crea aparenta de legalitate a faptelor sale, avocatul a intocmit o chitanta in care a mentionat, in fals, ca a incasat suma de 8.000 lei de la firma denuntatorilor, cu titlu de onorariu.

La data de 4 mai 2010, inculpatul a primit efectiv de la denuntator suma de 800 euro din banii pretinşi, iar la 5 mai 2010, avocatul a fost prins în flagrant delict de catre procurori imediat dupa ce a primit a doua transa, in valoare de 2.600 de euro.

La data de 6 mai 2010, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea avocatului Leanca. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. Avaoctul si grefierul vor fi judecati la Curtea de Apel Pitesti.

0 comentariu

gogu 04-05-2010 - 13:30

si noi stam ca prostii si platim ca in ue da nu ne platesc can ue 20 30 euro pe ora platim de 10 ori mai scump pe putin tot aceeasi munca de electrician fac plus ca nu au venit cu bani de acasa de la doamna masa pt investitii tara bananiera hai in strada ,iar baietii destepti vor lua curent ieftin in continuare adica mittalu alro oltchimu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult